Reorganisatie Emma Sleep

Zaterdag 22 juni 2024

Vanwege tegenvallende resultaten moet Emma Sleep reorganiseren en zijn er ca. 200 werknemers ontslagen.
Reorganisatie Emma Sleep
Reorganisatie Emma Sleep

Na jaren van groei met meestal hoge groeicijfers met dubbele cijfers, beleeft de online matrassenverkoper Emma - The Sleep Company zijn eerste grote tegenslag. Zoals het online portal Business-Insider meldt, heeft het bedrijf uit Frankfurt ongeveer 200 werknemers ontslagen, wat overeenkomt met 18% van het personeelsbestand.

 

Oorspronkelijk wilde het bedrijf zich richten op bedrijfsuitbreiding en diversificatie van de eigen productportefeuille in 2024. Er zijn al nieuwe systemen geïmplementeerd op het gebied van operations en financiën. Dit leidde echter tot complicaties en interne problemen: "De overgang naar deze nieuwe systemen bleek complexer dan verwacht en leidde tot operationele uitdagingen", citeert Business Insider mede-oprichter Dennis Schmoltzi. Volgens de oprichter hadden externe factoren zoals ongunstige marktomstandigheden en de afzwakkende wereldeconomie ook een negatieve invloed op de e-commerce en home & living sector. Als gevolg daarvan kon Emma haar groeiplannen niet realiseren.

 

Schmoltzi en Müller (foto) richtten de matrassen start-up in 2015 op met hun eigen product en merk. In 2017 stapte het bedrijf in de reguliere detailhandel en heeft nu flagship stores op A-locaties (waaronder recent in Amsterdam) en is vertegenwoordigd in 30 landen. Emma - The Sleep Company maakt sinds 2020 deel uit van het in Duisburg gevestigde familiebedrijf Haniel.

 

In Nederland zijn de matrassen ook verkrijgbaar in een aantal filialen van Beter Bed.Links

www.emma-sleep.nl
www.beterbed.nl

Tags

nieuws, interieur, matrassen, online, flagshipstore, a-locatie, winkels, retail, winst, verlies, ontslagen, groei, oprichters, groeiplannen, uitbreiding, diversificatie, personeel, personeelsbestand, #emma, #emmasleep, #beterbed

Gerelateerd nieuws
Duurzaam aanbod matrassen
Emma - The Sleep Company, zet een stap richting duurzaamheid met de introductie van twee nieuwe initiatieven: de lancering van Emma Second Life en het volledig vernieuwde Edge-to-Edge online portfolio en matrassen.
lees verder
Carpetright UK op rand faillissement
Carpetright heeft in Groot BrittaniŽ een verzoek ingediend om een bewindvoerder aan te stellen, terwijl het werkt aan een nieuwe financiering of een overname.
lees verder
Otak alias Cozy-Homes winkel failliet
Over Otak Meubelen Enschede is gisteren het faillissement uitgesproken door de rechtbank in Overijssel, vestiging Almelo.
lees verder
 
Wieke alweer weg bij Auping
lees verder
 
Overname Dunlopillo
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden