Proposte 2022 - Let's go!

Vrijdag 22 april 2022

Over minder dan een week vindt Proposte 2022 plaats, op 26, 27 en 28 april in Villa Erba in Cernobbio. 69 Bedrijven, waarvan 40 buitenlandse en 29 Italiaanse, zullen deelnemen aan de vakbeurs.
Proposte 2022 - Let's go!
Proposte 2022 - Let's go! Proposte 2022 - Let's go!

Volgens de organisatie vinden de deelnemers Proposte de belangrijkste showcase voor meubelstoffen en gordijnen. Deze 29e editie werd opnieuw georganiseerd met de steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking en het International Trade Agency ICE, waardoor een reeks interessante initiatieven voor het driedaagse evenement konden worden ontwikkeld, zoals het Exhibitors' Forum, de installatie met previews van de nieuwe collecties, gevestigd in de Centrale Hal: een combinatie van materialen, dessins en kleuren textiel van alle exposanten. Fierasmart365.propostefair.it, het digitale platform van Proposte, is de drie dagen van de beurs online en de maanden daarna.

 

Sinds 1863 maakt het Britse familiebedrijf Mallalieus (foto 1) wollen stoffen. Een specialisme van de firma zijn gemêleerde kleuren die ontstaan door een bleding proces. Hierbij worden de vezels geopend en verschillende tinten of vezeltypes worden samengevoegd. Om de vezels bij latere processen in elkaar te laten glijden, wordt tijdens het blenden een speciale spinolie toegevoegd.

 

De derde generatie staat nu aan het roer van de Italiaanse producent van luxe stoffen Clerici Tessuto. In een imposant industrieel complex van 10.000 m² zijn alle diensten van het bedrijf ondergebracht. De interieurafdeling richt zich op de meubelindustrie met een breed scala aan exclusieve stoffen. Het bedrijf geeft een kleine preview van de nieuwe collectie meubelstoffen (foto 2).

 

De Belgische weverij Ter Molst is ook opnieuw aanwezig in Italië, hier toont het bedrijf onder meer Milo (foto 3), een meerkleurige jacquard met een etnisch geïnspireerd ontwerp. Volgens Ter Molst perfect geschikt als accentstof voor stoelen en kussens. Milo is verkrijgbaar in 14 funky kleuren.

 

 

Bezoekers kunnen Proposte bezoeken na accreditatie door het secretariaat (zie site) als ze behoren tot een van de volgende categorieën: textielontwerpers, meubelfabrikanten, groothandelaren, grootschalige distributieketens, converters, projectinrichters, journalisten en architecten.Links

www.mallalieus.com
www.clericitessuto.it
www.termolst.be
www.propostefair.it/?lang=en

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, woon beurs, show, evenement, tentoonstelling, event, evenement, interieurbekleding, interieurstof, stof, meubelstof, gordijn, raam, meubel, bekleding, interieurtextiel, textielfabrikant, textielindustrie, converter, grossier, raamdecoratie, meubelstoffen, uitstel, uitgesteld, later, postpone, verschoven, verplaatst, #villaerba, #spaziocomo, #cernobbioshed, #villabernasconi, #proposte, #propostefair, #proposte29, #propostefair2022, #mallalieus, #clericitessuto, #termolst

Gerelateerd nieuws
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
Duurzame groene gevel
Interieur- en lifestyle merk Essenza Home is gevestigd in een volledig gerenoveerd kantoor in Bunnik. Het kantoor is volledig verduurzaamd en heeft een groene gevel.
lees verder
 
Vakantiegevoel verf
lees verder
Tips voor goede werkkleding!
[Sponsored artikel] - Bij (ver)bouwen, klussen of renoveren is het motto: 'goed gereedschap is het halve werk'. Naast gereedschap geldt dat ook voor andere zaken. Waar moet je aan denken bij het kiezen van de juiste werkkleding?
lees verder
 
Jardin van Instabilelab
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden