Presentatie Kendix Allure

Woensdag 14 september 2022

Met trots stelt Kendix Allure voor: high-end gordijn- en meubelstoffen, bezield door het erfgoed van Hollandse meesters en met een hedendaagse twist van Dutch Design.
Presentatie Kendix Allure
Presentatie Kendix Allure Presentatie Kendix Allure

 

 

 

Voor mensen met een voorliefde voor ingetogen luxe geeft het merk Kendix van Artex op 3 en 10 oktober een exclusieve presentatie van de nieuwe collectie in ETC Design Center Europe.

Kendix
komt met een uitgebreide collectieaanvulling voor het Kendix Allure label. Tijdens het ontwerpproces stond de gedachte aan neutraal getinte, kalme interieurs met zacht glooiende meubels centraal. Zonder flamboyante en contrasterende kleuren en materialen uit het oog te verliezen.

 

De Allure lifestyle collectie wordt dit jaar gecompleteerd met een nieuwe collectielijn: Kendix Allure meubelstoffen. Kendix gelooft dat interieurontwerp meer tactiel en behaaglijk kan zijn; om rustige maar tegelijk ook levendige sferen te creëren in een huis. Het combineren van een minimaal kleurpalet met getextureerde details behoudt volgens Kendix weldadige warmte, terwijl transparanten en licht een emotionele, spirituele sensatie toevoegen. Suggesties hiervoor zijn transparante gordijnstoffen met een zachte glans als Pavone (foto 1 samen met Jade) en Isola, of een mat gestructureerde look zoals de Bonheur, Century en de Voyage (foto 2). Deze kunnen afgestemd worden op boucléstof Monza of linnenlook Koya en Kreda.

 

Het Allure kleurpalet is verweerd en rustiek, volgens ton-sûr-ton principes zijn warme en koele tinten contrasterend toegepast. Natuurlijk bruin wordt gecombineerd met andere neutralen, of samen gebracht met signaalgroenen, oranjes en blauwen. De nieuwe gebroken witten zijn puur, organisch en amper aanwezige tinten van een natuurlijke origine. Deze gebroken witten zijn volgens Kendix vooral succesvol als fundamentele basis naast andere neutrale schakeringen. Denk aan poeder, steen, klei en greige. Daarnaast voegt het merk een vleugje goud toe, net als donkere tinten als emerald, houtskool en koningsblauw.

 

Referenties van historische botanische studies komen in de dessins opnieuw tot hun recht. De connectie tussen kleur en materiaal is toonaangevend bij Jardin en Selva, een zelfde dessin maar multifunctioneel geprint op diverse basisdoeken met verschillende kleurpaletten. Stof Jade is voor degenen die ingetogen luxe omarmen en op zoek zijn naar uniciteit. De uni-structuur heeft een multi-materiaal optiek met een glanzend garen, waardoor de stof eruitziet als een rotsachtig oppervlak dat is opgebouwd uit edelstenen.

 

Wilt u een persoonlijke ontmoeting met Kendix Allure? Aanmelding is hier mogelijk voor deze presentatie in het ETC Design Center Europe Speciaal voor de eerste 25 aanmeldingen hebben de Kendix designers een samplekit samengesteld.Links

www.kendix.nl
www.etcdesigncenter.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, hospitality, raamdecoratie, stof, raambekleding, gordijn, zonwering, meubelstof, bekleding, meubelbekleding, stoffeer, stoffering, stoffeerder, raam, venster, raamdecoratie, interieurbekleding, weefstof, confectie, gordijnstof, interieurstof, drukstof, verduister, verduisterend, woonaccessoire, kussen, kendix, artex, #kendix, #kendixallure, #artex, #etcdesigncenter

Gerelateerd nieuws
Veelzijdige akoestische platen
Op Architect@Work in Zaandam liet Print Acoustics zien dat het bedrijf niet alleen nieuwe akoestische oplossingen ontwikkelt, maar ook meedenkt over de technische toepassingen van deze producten.
lees verder
Trends 24/25 volgens Heimtex
Tijdens de presentatie van de Heimtextil 24/25 werden door Annemarie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam de nieuwste trends toegelicht.
lees verder
 
Heimtextil-trend Plant-based
lees verder
Hogere omzet woninginrichting
In augustus heeft de Nederlandse retail 5,9% meer verkocht. Food steeg met 6,3%, non food met 4,3%. De omzet van onder andere woninginrichting is deels gestegen.
lees verder
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden