Presentatie Kendix Allure

Woensdag 14 september 2022

Met trots stelt Kendix Allure voor: high-end gordijn- en meubelstoffen, bezield door het erfgoed van Hollandse meesters en met een hedendaagse twist van Dutch Design.
Presentatie Kendix Allure
Presentatie Kendix Allure Presentatie Kendix Allure

 

 

 

Voor mensen met een voorliefde voor ingetogen luxe geeft het merk Kendix van Artex op 3 en 10 oktober een exclusieve presentatie van de nieuwe collectie in ETC Design Center Europe.

Kendix
komt met een uitgebreide collectieaanvulling voor het Kendix Allure label. Tijdens het ontwerpproces stond de gedachte aan neutraal getinte, kalme interieurs met zacht glooiende meubels centraal. Zonder flamboyante en contrasterende kleuren en materialen uit het oog te verliezen.

 

De Allure lifestyle collectie wordt dit jaar gecompleteerd met een nieuwe collectielijn: Kendix Allure meubelstoffen. Kendix gelooft dat interieurontwerp meer tactiel en behaaglijk kan zijn; om rustige maar tegelijk ook levendige sferen te creëren in een huis. Het combineren van een minimaal kleurpalet met getextureerde details behoudt volgens Kendix weldadige warmte, terwijl transparanten en licht een emotionele, spirituele sensatie toevoegen. Suggesties hiervoor zijn transparante gordijnstoffen met een zachte glans als Pavone (foto 1 samen met Jade) en Isola, of een mat gestructureerde look zoals de Bonheur, Century en de Voyage (foto 2). Deze kunnen afgestemd worden op boucléstof Monza of linnenlook Koya en Kreda.

 

Het Allure kleurpalet is verweerd en rustiek, volgens ton-sûr-ton principes zijn warme en koele tinten contrasterend toegepast. Natuurlijk bruin wordt gecombineerd met andere neutralen, of samen gebracht met signaalgroenen, oranjes en blauwen. De nieuwe gebroken witten zijn puur, organisch en amper aanwezige tinten van een natuurlijke origine. Deze gebroken witten zijn volgens Kendix vooral succesvol als fundamentele basis naast andere neutrale schakeringen. Denk aan poeder, steen, klei en greige. Daarnaast voegt het merk een vleugje goud toe, net als donkere tinten als emerald, houtskool en koningsblauw.

 

Referenties van historische botanische studies komen in de dessins opnieuw tot hun recht. De connectie tussen kleur en materiaal is toonaangevend bij Jardin en Selva, een zelfde dessin maar multifunctioneel geprint op diverse basisdoeken met verschillende kleurpaletten. Stof Jade is voor degenen die ingetogen luxe omarmen en op zoek zijn naar uniciteit. De uni-structuur heeft een multi-materiaal optiek met een glanzend garen, waardoor de stof eruitziet als een rotsachtig oppervlak dat is opgebouwd uit edelstenen.

 

Wilt u een persoonlijke ontmoeting met Kendix Allure? Aanmelding is hier mogelijk voor deze presentatie in het ETC Design Center Europe Speciaal voor de eerste 25 aanmeldingen hebben de Kendix designers een samplekit samengesteld.Links

www.kendix.nl
www.etcdesigncenter.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, hospitality, raamdecoratie, stof, raambekleding, gordijn, zonwering, meubelstof, bekleding, meubelbekleding, stoffeer, stoffering, stoffeerder, raam, venster, raamdecoratie, interieurbekleding, weefstof, confectie, gordijnstof, interieurstof, drukstof, verduister, verduisterend, woonaccessoire, kussen, kendix, artex, #kendix, #kendixallure, #artex, #etcdesigncenter

Gerelateerd nieuws
Meer transparantie in textielbranche
Modint en Impactbuying werken samen aan transparante toekomst in kleding- en textielbranche door middel van de ontwikkeling van een speciale tool.
lees verder
 
NIeuwe behangkleuren
lees verder
 
Nieuwe huisjurist VIIA
lees verder
Data Decosit 2023 bekend
Organisator Fedustria gaat de beurs Decosit in 2023 organiseren op 5 & 6 september in Brussels Expo.
lees verder
Behang met aaibare structuur
Behanggroothandel Gebr. Eijffinger uit Zoetermeer introduceert Embrace. Een nieuwe behangcollectie met een aaibare structuur.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden