Porro collectie 2020

Vrijdag 11 december 2020

Italiaanse fabrikant Porro introduceert zijn 2020 collectie. Het merk wil fascineren met zijn speciale visie op de wereld: een architectonisch kijk op het ontwerp van de ruimte en een schoonheidsideaal dat bestaat uit pure vormen, uiterst nauwkeurig vakmanschap en onderzoek naar materialen en technologieŽn.
Porro collectie 2020
Porro collectie 2020 Porro collectie 2020 Porro collectie 2020 Porro collectie 2020

Geometrische allure en retro-stijl zijn de sleutelelementen van de nieuwe Romby fauteuil (foto 1) van Porro, ontworpen door Gamfratesi. De afgeknotte kegelvoet van massief essenhout, is verbonden met een zachte en compacte gewatteerde draaibare zitting bedekt met leer en stof.

 

De Materic-tafel (foto 2) is een ontwerp uit 2017, maar ziet er nu heel anders uit dankzij een omgekeerde montage, waarbij de zwart gebeitste as die gewoonlijk voor de basis wordt gebruikt, nu wordt gebruikt voor de bovenkant, met in het midden een draaischrijf. De conische basis is vakkundig gemaakt in roestvrij staal.

 

Byron (foto 3) is een stoffen bed met een intieme en compacte vorm. Hij bestaat uit drie elementen: het gecapitonneerde bedframe dat iets hoger is dan de vloer, de zachte kussens van het hoofdeinde, en het scherm aan de onderkant van het bed dat het lijkt te omarmen.

 

De nieuwe Curry-bank (foto 4)met verminderde diepte, die het resultaat is van de transformatie van het Curry-daybed gepresenteerd in 2018. Met een geometrische matrix, met een trapeziumvorm, haalt het inspiratie uit het Oosten: de structuur in massief zwart gebeitst essenhout wordt het frame voor de rugleuning in zwart geverfd geweven stro, een combinatie van design en vakmanschap die de essentie van het nieuwe onthult.

 

Met zijn slanke en toch extreem robuuste secties past de tafel Pascal (foto 5) zich volgens Porro aan aan iedereen die voor het meubel kiest. Het marmeren blad, dat contrasteert met de industriële vleugelstructuur van gegoten aluminium, toont zijn luxe ziel terwijl het trouw blijft aan Porro's minimalistische stijl en eigentijdse look.

 

Agent voor Porro in België is One for One (zonder website) uit Dendermonde en in Nederland Huisstijl Agenturen uit Breda.Links

www.huisstijlagenturen.nl
www.porro.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kantoor, meubel, slaap, slapen, nacht, meubelstof, meubelstoffen, stoel, fauteuil, bank, #porro, #pascal, #curry, #byron, #materic, #romby, #huisstijlagenturen, #porro

Gerelateerd nieuws
Elegante subtiele rondingen
DesignLab21, onderdeel van de Dutch Quality Group presenteert de nieuwe bank Vilaz. Volgens het bedrijf is het een typische Design on Stock bank, met een herkenbare signatuur. Modulair, comfortabel en met veel aandacht voor kwaliteit en detail.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
Spijkerbroek op Klippan
Ikea en het Nederlandse jeansmerk Mud Jeans slaan de handen ineen en introduceren een hoes van gerecyclede spijkerbroeken voor de iconische Klippan bank.
lees verder
Circulaire matrassen van Auping
De keuze voor de consument voor een volledig opnieuw te gebruiken matras wordt steeds breder. Auping heeft het assortiment circulaire matrassen uitgebreid met twee nieuwe.
lees verder
 
Schuin zitten en werken
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden