Podcasts voor Interieurprofessionals

Maandag 23 augustus 2021

Sinds begin 2021 is de interieurbranche een nieuw platform voor de (startende) interieurprofessional rijker. De Interieur Club is inmiddels bekend onder de meeste interieurprofessionals door de live podcast 'Interieur Talk' op Clubhouse.
Podcasts voor Interieurprofessionals

Iedere maandag om 13.30 uur is Interieur Talk live te luisteren op Clubhouse, waar gesproken wordt over onderwerpen gericht op de (startende) interieurprofessional en worden gasten uitgenodigd om de interieur professional te inspireren. De live podcast wordt gepresenteerd door ondernemer, interieurontwerper en fotograaf Mark Timo van Studio Mark Timo en interieur business coach Jenny Rood van Red & Bold (zie foto).

Al veel bekende namen zijn te gast geweest. Onder meer interieurontwerper Monique des Bouvrie, oprichters van de merken Zuiver en Studio, personal branding expert Olaf Korsten, trendforecaster Jan Agelink, kleur expert Iris Floor, hoofdredacteur van Elle Decoration Evelien Reich en interieurfotograaf Gertrude van den Brink.

Mark Timo legt uit hoe De Interieur Club is ontstaan tijdens de corona pandemie: 'Tijdens de corona pandemie miste ik het netwerken met andere interieurprofessionals en elkaar inspireren. Ik werkte net als iedereen veel vanuit huis en miste deze ontmoetingen. Tijdens de coronaperiode werd de audio app Clubhouse plotseling razend populair. Dat was het moment dat Jenny Rood en ik besloten om de handen ineen te slaan en door te pakken.'

Inmiddels heeft De Interieur Club in een aantal maanden tijd een community opgebouwd van meer dan 800 interieurprofessionals. 'Mensen proberen zichzelf nu uit te nodigen om hun verhaal te mogen vertellen op maandag bij ons programma Interieur Talk. Veel experts zien de meerwaarde om zo veel interieurprofessionals te kunnen bereiken bij De Interieur Club. Onze Interieur Talk zit nu tot november al helemaal vol met toffe onderwerpen en gasten.'

 

Vanuit het inspireren van de interieurprofessional zijn er nu ook online workshops en een coachingstraject ontstaan. Ook volgen er komende tijd events, masterclasses, podcasts en netwerkborrels, allemaal gericht op de interieurprofessional.

Mark vertelt dat het idee om ondernemers uit de interieurbranche te inspireren en coachen niet uit de lucht kwam vallen. 'Tijdens de Interieur Talk mogen luisteraars ook vragen stellen, dat is juist het leuke aan onze live podcast. Veel van deze vragen gaan over ondernemen, marketing, personal branding, Instagram, interieurfotografie, hoe kom ik in godsnaam aan klanten?

Veel creatievelingen struggelen met deze onderwerpen en lopen hierop vast. Dat je creatief bent betekent niet dat je een goede ondernemer bent. Daar helpen wij deze interieurprofessionals bij met online workshops en een online coachingstraject. Het is zonde als deze creativiteit verloren gaat.

 

Jenny Rood en ik zagen dat er veel mensen zijn die een interieuropleiding hebben gedaan, maar hierna niet verder komen. De traditionele interieuropleidingen besteden hier weinig tijd aan of de informatie is niet meer up to date. Het creatieve vak hebben ze wel geleerd, maar met de zakelijke kant hebben ze nog moeite.'

Vandaar dat De Interieur Club ook online workshops en een coachingstraject heeft ontwikkeld voor de (startende) interieurprofessional. Vanuit verschillende vakgebieden zijn krachten gebundeld zodat interieurprofessionals een betere start van hun carrière kunnen maken maar ook als ze al ervaring hebben kunnen groeien met hun interieurbedrijf. Bij De Interieur Club worden workshops aangeboden zoals interieurfotografie, Instagram voor je interieurbedrijf en personal branding. Ook is er een coachingstraject voor de startende interieur professional. Komende maanden gaat De Interieur Club meer aanbod ontwikkelen met verschillende experts.

 


Oprichters De Interieur Club
Jenny Rood is Interieur Business coach en helpt interieurprofessionals om hun beroep beter te kunnen uitvoeren en hun bedrijf te laten groeien. Jenny heeft jarenlange ervaring als manager in de retailwereld bij onder andere Adidas. 'Mijn coachingstraject is geen standaard programma. Ik kijk in het coachingstraject echt naar het eigen talent en drijfveren van de startende interieurprofessional. Samen bouwen wij een interieurbedrijf op in 6 online modules die afgestemd is op de professional zodat je de klanten aantrekt met wie jij het liefste werkt. Ik probeer de interieurprofessional echt in hun kracht te zetten,' vertelt Jenny Rood.

Mark Timo is ondernemer, interieurontwerper en fotograaf met jarenlange managementervaring. Hij heeft gewerkt in de hotellerie in Amsterdam en Brussel waar hij verschillende hotels geopend en verbouwd heeft. Inmiddels is hij eigenaar van een boutique hotel in de Jordaan in Amsterdam en doet met Studio Mark Timo interieur- en fotografieprojecten.Links

www.deinterieurclub.com

Tags

nieuws, interieur, inrichting, clubhouse, podcast, inspiratie, club, ondernemerschap, interieurprofessional, interieurontwerp, meubelen, woninginrichting, inspiratie, podcast, vragen, #interieurclub, #jennyrood, #marktimo, #interieurtalk

Gerelateerd nieuws
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder
Presentatie woontrends 2025
Inretail heeft in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman de woontrends voor 2025 in kaart gebracht en maakte deze op 8 april bekend.
lees verder
Van der Linden naar Decorette
Per 1 mei aanstaande heeft EK Living, franchisegever van Decorette, een nieuwe formulemanager. Frank van der Linden zal deze functie dan op zich nemen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden