Pantone Kleur van 2021

Donderdag 31 december 2020

Ultimate Gray (foto rechts) en Illuminating (foto links) vormen voor Pantone samen de kleurencombinatie van het jaar 2021.
Pantone Kleur van 2021
Pantone Kleur van 2021 Pantone Kleur van 2021 Pantone Kleur van 2021

Pantone heeft de grijze tint de code 17-5104 en de benaming Ultimate Grey gegeven, die in combinatie met de gele, 13-0647 Illuminating, de kleurencombinatie van het jaar vormt: 'een kleurenhuwelijk dat een boodschap van kracht en hoop overbrengt die zowel duurzaam als opbouwend is,' zo stelt de Engelse kleurenspecialist.

De kleuren waaruit de Pantone Color of the Year 2021 bestaat ondersteunen elkaar. 'Ze zijn praktisch en oerdegelijk maar tegelijkertijd verwarmend en optimistisch.' Het is volgens Pantone ook 'een verhaal over kleur dat diepere gevoelens van bedachtzaamheid samenvat met de belofte van iets zonnig en vriendelijks.'

Pantone brengt al meer dan 20 jaar Kleur van het Jaar uit. Kleuren hebben invloed op productontwikkeling en aankoopbeslissingen in meerdere branches, waaronder mode, woninginrichting en industrieel design, maar ook productverpakkingen en grafisch ontwerp.

Een doordachte overweging en trendanalyse gaat vooraf aan de selectieproces voor Pantone-kleur van het jaar die daarmee een richtlijn geeft. Op foto 4 zijn de geselecteerde kleuren van de afgelopen jaren te zien. Meestal is het één tint, maar ook in 2016 was het - net als nu voor 2021 - een kleurencombinatie.Links

www.pantone.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, kleur, colon, kleurencombinatie, styling, interieurstyling, interieuradvies, kleuradvies, 13-0647 Illuminating, 17-5104 Ultimate Grey, Pantone, geel, grijs, #coloroftheyear, #pantone, #kleurvanhetjaar

Gerelateerd nieuws
Breed programma R+T Digital
In een persconferentie maakte Messe Stuttgart kort geleden meer informatie bekend over R + T digital. 285 exposanten nemen hieraan deel en er is een uitgebreid digitaal lezingenprogramma. Ook de R + T innovatieprijs wordt weer uitgereikt.
lees verder
Unieke oplossing
Steeds meer mensen werken momenteel thuis en dat is een trend die zal blijven bestaan. En als er dan gegeten moet worden, moet alle apparatuur weer van de eettafel opgeruimd worden. Daar is nu een oplossing voor: de thuiswerktafel.
lees verder
Geen Design Experience wel nieuws
Vanwege de voortdurende coronamaatregelen komt de ETC Design Experience van 8 en 9 februari te vervallen. Maar professionals zijn op afspraak nog steeds welkom bij ETC Design Center Europe, waar ook nieuws te vinden is.
lees verder
 
In memoriam Anton Sanders
lees verder
Digitaal platform
Euretco Wonen biedt haar leden een digitaal platform voor lokale vindbaarheid om zo de lokale positie te versterken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden