Pantone Kleur van 2021

Donderdag 31 december 2020

Ultimate Gray (foto rechts) en Illuminating (foto links) vormen voor Pantone samen de kleurencombinatie van het jaar 2021.
Pantone Kleur van 2021
Pantone Kleur van 2021 Pantone Kleur van 2021 Pantone Kleur van 2021

Pantone heeft de grijze tint de code 17-5104 en de benaming Ultimate Grey gegeven, die in combinatie met de gele, 13-0647 Illuminating, de kleurencombinatie van het jaar vormt: 'een kleurenhuwelijk dat een boodschap van kracht en hoop overbrengt die zowel duurzaam als opbouwend is,' zo stelt de Engelse kleurenspecialist.

De kleuren waaruit de Pantone Color of the Year 2021 bestaat ondersteunen elkaar. 'Ze zijn praktisch en oerdegelijk maar tegelijkertijd verwarmend en optimistisch.' Het is volgens Pantone ook 'een verhaal over kleur dat diepere gevoelens van bedachtzaamheid samenvat met de belofte van iets zonnig en vriendelijks.'

Pantone brengt al meer dan 20 jaar Kleur van het Jaar uit. Kleuren hebben invloed op productontwikkeling en aankoopbeslissingen in meerdere branches, waaronder mode, woninginrichting en industrieel design, maar ook productverpakkingen en grafisch ontwerp.

Een doordachte overweging en trendanalyse gaat vooraf aan de selectieproces voor Pantone-kleur van het jaar die daarmee een richtlijn geeft. Op foto 4 zijn de geselecteerde kleuren van de afgelopen jaren te zien. Meestal is het één tint, maar ook in 2016 was het - net als nu voor 2021 - een kleurencombinatie.Links

www.pantone.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, kleur, colon, kleurencombinatie, styling, interieurstyling, interieuradvies, kleuradvies, 13-0647 Illuminating, 17-5104 Ultimate Grey, Pantone, geel, grijs, #coloroftheyear, #pantone, #kleurvanhetjaar

Gerelateerd nieuws
Cyberveiligheid moet omhoog
Inretail inventariseerde onder aangesloten winkels de status van de cyberveiligheid en roept op om hierin te investeren.
lees verder
Unieke interieurstukken verzameld
Interieurontwerpbureau Equilibre Interiors stelt sinds kort haar entrepot in Amsterdam Noord onder de noemer Equilibre Heritage open voor liefhebbers van vintage meubels en objecten.
lees verder
 
DWI verplaatst MDXL Project & Interieur
lees verder
Circulariteit centraal bij BVP
Onlangs organiseerde de BVP (Branchevereniging Projectinrichting) eindelijk weer een bijeenkomst voor de leden, waarin Odette Ex een presentatie gaf over het thema circulariteit.
lees verder
Vacatures bij Kobe
[sponsored artikel] - De internationaal opererende Interieurstoffengroothandel Kobefab, bekend van wandbekledinglabels Kobe, Essente en Koroseal, heeft twee vacatures openstaan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden