Omzetgroei retail 9,6 procent

Donderdag 31 december 2020

De omzet van de Nederlandse detailhandel groeide in november met 9,6%. Ook de prijzen stegen weer flink, want het volume steeg met circa de helft. En was het interieur weer koploper?
Omzetgroei retail 9,6 procent
Omzetgroei retail 9,6 procent

De omzet van totale Nederlandse detailhandel pluste in november met 9,6%, waarbij zowel de food als de non-food allebei met 5,9%. Het volume steeg met 4,6% respectievelijk 5,1%. De food-winkels wisten hun marge dus meer te verhogen dan de non-food.

Voor het eerst in lange tijd kwam de koppositie niet in handen van het interieur: ditmaal was deze voor de omzetgroei in consumentenelektronica en witgoed met 25,8%. Maar de Doe-het-zelfwinkels, waaronder keukens en vloeren, bleven daar met 25,6% (oktober 24,1%) maar net achter. Ook Meubels en woninginrichting met 14,6% (oktober, 13,2%) en bleven bovengemiddeld groeien. De omzet van Recreatie-artikelen (+5,9%) en Drogisterijen (+1,9%) zaten eveneens nog aan de positieve kant, zo meldde het CBS. Schoenen en lederwaren (-16,2%) en Kleding (-15,2%) noteerde daarentegen opnieuw een negatieve groei.

De groei van de online omzet steeg weer verder door: via pure webshops werd in oktober 43,9% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een ongehoorde plus van maar liefst 72,2%, totaal kwam uit op 55,5%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
 
Wijnand Jongen kondigt vertrek aan
lees verder
Bacterieremmende droogloopmat
Vebe Floorcoverings lanceert een schoonloop collectie met een bacterie remmende werking genaamd de MicroGuard PROŽ, bestaande uit vijf kwaliteiten.
lees verder
IMS krijgt directieduo
Na zeven jaar in de IMS Group Liechtenstein als algemeen directeur van verschillende Duitse dochterondernemingen (IMS Duitsland, IMS Living, New Look, Nordica), draagt Christoph Gwosdz het leiderschap op 31 maart 2021 over.
lees verder
Breed programma R+T Digital
In een persconferentie maakte Messe Stuttgart kort geleden meer informatie bekend over R + T digital. 285 exposanten nemen hieraan deel en er is een uitgebreid digitaal lezingenprogramma. Ook de R + T innovatieprijs wordt weer uitgereikt.
lees verder
Unieke oplossing
Steeds meer mensen werken momenteel thuis en dat is een trend die zal blijven bestaan. En als er dan gegeten moet worden, moet alle apparatuur weer van de eettafel opgeruimd worden. Daar is nu een oplossing voor: de thuiswerktafel.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden