Overname Erfal

Donderdag 23 maart 2023

Hunter Douglas heeft branchegenoot Erfal uit Duitsland overgenomen en groeit zo verder met raamdecoratie.
Overname Erfal

Hunter Douglas, wereldmarktleider op het gebied van raambekleding (bekend van onder andere Luxaflex®) en een vooraanstaand producent van bouwproducten, heeft Erfal GmbH & Co KG overgenomen.

 

Erfal is een producent van op maat gemaakte hoogwaardige zonweringsproducten en horren en heeft tevens een ruim assortiment accessoires voor raamdecoratie. Erfal, gevestigd in Falkenstein, Duitsland, verwacht in 2022 een omzet van € 55 miljoen en heeft 450 werknemers. De oprichter van Erfal blijft algemeen directeur en de onderneming zal onafhankelijk blijven opereren onder het huidige management.

 

De voltooiing is afhankelijk van goedkeuring van de Duitse Mededingingsautoriteit. De voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

 

Hunter Douglas, vorig jaar overgenomen door 3G Capital, heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam en omvat 136 ondernemingen met 47 fabrieken en 89 assemblagebedrijven in meer dan 100 landen. Hunter Douglas heeft ongeveer 22.000 werknemers en had in 2021 een omzet van $ 4,6 miljard.Links

www.hunterdouglasgroup.com
www.luxaflex.nl
www.erfal.de

Tags

nieuws, interieur, overname, branchegenoot, raamdecoratie, jaloezie, vouwgordijn, duette, rolgordijn, ramen, raambekleding, aandelen, aandeelhouders, overname, overgenomen, overnemen, neemt over, gekocht, koopt, koop, bedrijfsovername, fusie, samenwerking, acquisitie, merger, m&a, merger & acquisition, rotterdam, #hunterdouglas, #hunterdouglasgroup, #luxaflex, #erfal

Gerelateerd nieuws
Veelzijdige akoestische platen
Op Architect@Work in Zaandam liet Print Acoustics zien dat het bedrijf niet alleen nieuwe akoestische oplossingen ontwikkelt, maar ook meedenkt over de technische toepassingen van deze producten.
lees verder
Trends 24/25 volgens Heimtex
Tijdens de presentatie van de Heimtextil 24/25 werden door Annemarie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam de nieuwste trends toegelicht.
lees verder
 
Heimtextil-trend Plant-based
lees verder
Hogere omzet woninginrichting
In augustus heeft de Nederlandse retail 5,9% meer verkocht. Food steeg met 6,3%, non food met 4,3%. De omzet van onder andere woninginrichting is deels gestegen.
lees verder
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden