Outdoor noviteiten van Kettal

Woensdag 17 april 2019

Kettal, de Spaanse fabrikant van outdoormeubelen, toonde zijn nieuwe collecties in Milaan.
Outdoor noviteiten van Kettal
Outdoor noviteiten van Kettal Outdoor noviteiten van Kettal Outdoor noviteiten van Kettal Outdoor noviteiten van Kettal

De Band collectie (foto 1) van designer Patricia Urquiola daagt de klassieke verfijnde lijnen van meubeldesign uit. De zitmeubelen zijn namelijk schematisch en conceptueel. De structuur van de meubels bestaat uit hoekige vormen die zich herhalen en ruwe materialen centraal zetten. Dit kan aluminium, teak of stof zijn. De collectie bestaat uit een eetkamerstoel en een clubfauteuil.

 

De Molo Collection (foto 2) van Rodolfo Dordoni is een voorbeeld van een modulaire bank in zijn puurste vorm. De orthogonale geometrie is gebaseerd op een rechthoekig modulariteitsontwerp. Elke module kan uit elkaar worden gehaald en anders worden geplaatst, zodat nieuwe toepassingen en configuraties ontstaan. Het design is minimalistisch, met opzettelijk oversizede stukken. De collectie is vervaardigd uit aluminium, teak, beton en stof en bestaat uit banken, een ligstoel en een salontafel.

 

De lamp Half Dome (foto 3) van Naoto Fukasawa is gebaseerd op een halve maan. De grote lamp hangt boven een structuur en symboliseert het maanlicht. De lamp is beschikbaar in twee versies en 34 aluminium kleuren. De tweede lampcollectie heet Bela (foto 4) en is ontworpen door Doshi Levien. Bela touwen werden door deze designer in 2017 ontworpen als een nieuw materiaal voor de outdoor producten van Kettal. Nu wordt het materiaal, dat in 17 verschillende kleuren beschikbaar is, voor het eerst gebruikt om outdoor lampen te creëren. Bela lampen zijn kleurrijk, veelzijdig en kunnen geplaatst worden op de vloer, opgehangen worden, of gebruikt worden als een staande lamp.

 

De voet van een parasol staat vaak waar hij niet moet zijn, in de weg. Daarom heeft Kettal dit obstakel in iets bruikbaars veranderd. Meteo (foto 5) van de hand van Konstantin Grcic werd in 2018 geïntroduceerd, maar is nu uitgebreid met een sofa/daybed, een tafel en een plantenbak.Links

www.kettal.es

Tags

Nieuws, interieur, wonen, outdoor, tuin, buiten, tuinaccessoire, tuinmeubilair, tuinmeubel, tuindecoratie, terrasaccessoire, terrasmeubilair, terrasdecoratie, beurs, show, tentoonstelling, event, evenement, bank, tafel verlichting, licht, design, stoel, fauteuil, bank, #salonedelmobile, #kettal, #doshilevien, #PatriciaUrquiola, #RodolfoDordoni, #NaotoFukasawa, #KonstantinGrcic

Gerelateerd nieuws
Afval uit paardenhouderij wordt stoel
Meubelontwerper Ruben van Megen lanceert deze zomer een bijzondere stoel. The Cord Connection is gemaakt van touw dat wordt gebruikt om hooi en stro samen te binden.
lees verder
 
Zus Heldense Groep failliet
lees verder
Spoga + Gafa eventprogramma
Spoga + gafa (1-3 september) biedt door themawerelden, lezingen, speciale evenementen en feesten meer dan alleen een vakbeurs. Een selectie uit het evenementprogramma van dit jaar.
lees verder
 
Kettler weer in problemen
lees verder
 
Leolux presenteert Bondi
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden