Outdoor noviteiten van Kettal

Woensdag 17 april 2019

Kettal, de Spaanse fabrikant van outdoormeubelen, toonde zijn nieuwe collecties in Milaan.
Outdoor noviteiten van Kettal
Outdoor noviteiten van Kettal Outdoor noviteiten van Kettal Outdoor noviteiten van Kettal Outdoor noviteiten van Kettal

De Band collectie (foto 1) van designer Patricia Urquiola daagt de klassieke verfijnde lijnen van meubeldesign uit. De zitmeubelen zijn namelijk schematisch en conceptueel. De structuur van de meubels bestaat uit hoekige vormen die zich herhalen en ruwe materialen centraal zetten. Dit kan aluminium, teak of stof zijn. De collectie bestaat uit een eetkamerstoel en een clubfauteuil.

 

De Molo Collection (foto 2) van Rodolfo Dordoni is een voorbeeld van een modulaire bank in zijn puurste vorm. De orthogonale geometrie is gebaseerd op een rechthoekig modulariteitsontwerp. Elke module kan uit elkaar worden gehaald en anders worden geplaatst, zodat nieuwe toepassingen en configuraties ontstaan. Het design is minimalistisch, met opzettelijk oversizede stukken. De collectie is vervaardigd uit aluminium, teak, beton en stof en bestaat uit banken, een ligstoel en een salontafel.

 

De lamp Half Dome (foto 3) van Naoto Fukasawa is gebaseerd op een halve maan. De grote lamp hangt boven een structuur en symboliseert het maanlicht. De lamp is beschikbaar in twee versies en 34 aluminium kleuren. De tweede lampcollectie heet Bela (foto 4) en is ontworpen door Doshi Levien. Bela touwen werden door deze designer in 2017 ontworpen als een nieuw materiaal voor de outdoor producten van Kettal. Nu wordt het materiaal, dat in 17 verschillende kleuren beschikbaar is, voor het eerst gebruikt om outdoor lampen te creëren. Bela lampen zijn kleurrijk, veelzijdig en kunnen geplaatst worden op de vloer, opgehangen worden, of gebruikt worden als een staande lamp.

 

De voet van een parasol staat vaak waar hij niet moet zijn, in de weg. Daarom heeft Kettal dit obstakel in iets bruikbaars veranderd. Meteo (foto 5) van de hand van Konstantin Grcic werd in 2018 geïntroduceerd, maar is nu uitgebreid met een sofa/daybed, een tafel en een plantenbak.Links

www.kettal.es

Tags

Nieuws, interieur, wonen, outdoor, tuin, buiten, tuinaccessoire, tuinmeubilair, tuinmeubel, tuindecoratie, terrasaccessoire, terrasmeubilair, terrasdecoratie, beurs, show, tentoonstelling, event, evenement, bank, tafel verlichting, licht, design, stoel, fauteuil, bank, #salonedelmobile, #kettal, #doshilevien, #PatriciaUrquiola, #RodolfoDordoni, #NaotoFukasawa, #KonstantinGrcic

Gerelateerd nieuws
 
Goethals naar Recor
lees verder
Dekbed-Discounter verhuurt banken
We kennen Dekbed-Discounter van beddengoed, matrassen en boxsprings, maar de webwinkel verhuurt nu ook banken. Hiermee sluit het bedrijf aan op te trend om niet meer te bezitten, maar te huren.
lees verder
City Gardening thema van Spoga
Van 1 - 3 september 2019 vindt outdoorbeurs Spoga + Gafa plaats in Keulen. Het overkoepelende thema van dit jaar is City Gardening.
lees verder
Decospan: meer met fineer
Decospan viert dit jaar zijn 40ste verjaardag. Op vakbeurs Interzum toont de fineerverwerker bekende producten, maar ook verschillende noviteiten.
lees verder
Zwaartafelen bij Max Verstappen
Tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort dit weekend kreeg Max Verstappen een zeer bijzonder kunstwerk uitgereikt: een handgemaakte tafel van Zwaartafelen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden