Ontwerpers veilen designstukken op Catawiki

Dinsdag 09 maart 2021

Gerenommeerde ontwerpers aangesloten bij Design Open veilen voor het eerst unieke designontwerpen op Catawiki. Nog tot en met 14 maart staan de veilingobjecten op het platform.
Ontwerpers veilen designstukken op Catawiki
Ontwerpers veilen designstukken op Catawiki Ontwerpers veilen designstukken op Catawiki

Veiligplatform voor speciale objecten Catawiki, heeft zijn deuren geopend voor een ontwerpersinitiatief van Nederlandse bodem: Design Open. Gerenommeerde ontwerpers aangesloten bij Design Open veilen twee weken lang hun ontwerpen op Catawiki. De veiling sluit aan bij Catawiki’s visie om designers, ontwerpers en publiek dichter bij elkaar te brengen en designstukken toegankelijker te maken voor een breed publiek.

 

Design Open is initiatief van meer dan 10 Nederlandse ontwerpers uit Eindhoven en een alternatief voor geannuleerde fysieke evenementen als Salone del Mobile en Dutch Design Week. Een paar keer per jaar zullen zij een weekend lang de deuren van hun werkplaatsen openen om zo hun nieuwste ontwerpen te kunnen tonen aan een professioneel publiek. In aanvulling op dit initiatief organiseert Catawiki in samenwerking met Design Open een online veiling gericht op een breder publiek. Een veiling waar design liefhebbers op een laagdrempelige manier mee kunnen bieden op stukken van gerenommeerde ontwerpers, van prototypes tot ‘signature pieces’ in verschillende prijscategorieën.

 

Speciaal voor de Design Open veiling selecteerde ontwerpduo Tineke & Nathan het lichtsysteem Contour: Mist (foto 1), waarbij een fijn grafisch lijnenspel met licht de kijker intrigeert. Naast dit lichtsysteem biedt het Ontwerpduo ook een zeer uniek object aan: Contour Floating Falling (foto 2) werd speciaal ontwikkeld voor designbeurs Object Rotterdam, de installatie zou direct doorgaan naar Galleria Rosanna Orlandi tijdens Salone del Mobile, en er zouden nog meer plekken komen, maar door Covid-19 is de lichtinstallatie niet verder gekomen dan Rotterdam.

 

Studio Jeroen Wand ontwierp de Paper Stool (foto 3), een stoel die verandert wanneer deze wordt gebruikt. Aangezien de kruk voor 100% uit papier bestaat zal het wat slijten en vervormen, net als je favoriete boek dat je keer op keer leest. De kruk is ontworpen in 2006 en was eerder te zien in de museumcollectie van Boijmans van Beuningen Rotterdam.Links

www.catawiki.nl
www.catawiki.nl/a/453841-design-open-veiling

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, congres, meubelcongres, netwerk, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, meubilair, verlichting, accessoire, project, kantoor, huisshow, evenement, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, ontwerp, talent, afgelast, covid19, coronacrisis, corona, pandemie, veiling, #catawiki, #designopen, #tinekeennathan, #jeroenwand,

Gerelateerd nieuws
 
Push voor Theca merk Flexlux
lees verder
Problemen meubelindustrie
De productie van meubelen en interieurs komt steeds meer in de knel door aanhoudende tekorten en late levering van grondstoffen en materialen. Meubelen en interieurs zullen duurder worden.
lees verder
Niet alleen bedden bij JWR
Heeft u zich al aangemeld voor de Voorjaarsvakdagen in DWI? Op 12 en 13 april en van 18-20 april staat ook JWR-Bedden klaar om interieurprofessionals de merken Rőwa en Selecta te tonen. Het bedrijf introduceert echter ook een Coronatafel.
lees verder
Voorjaarsvakdagen bijna van start
De exposanten van de Woonindustrie (DWI) zijn er klaar voor, op 12 en 13 april begint het eerste deel van de Voorjaarsvakdagen, dat van 18 – 20 april vervolgd wordt. Van vernieuwde stands tot nieuwe producten, ze zijn allemaal de moeite van het bezoeken waard.
lees verder
Inretail gooit handdoek
Detailhandelsbrancheorganisatie Inretail gaat niet in hoger beroep tegen de Nederlandse staat om de gedwongen winkelsluiting op te heffen. En het IMF heeft overheden inmiddels geadviseerd om noodlijdende zaken op te kopen!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden