Maandag heropen-rechtszaak

Donderdag 04 maart 2021

De rechtszaak die Inretail heeft aangespannen om de Nederlandse winkel te heropenen vindt maandag 8 maart om 10.00 uur bij de rechtbank in Den Haag plaats.
Maandag heropen-rechtszaak

Inretail gaat in de Haagse rechtbank (foto; website) eisen dat de winkels zo snel mogelijk worden heropend omdat het onverantwoord om de winkels nog langer dicht te houden. De gehele dagvaarding is hier te vinden. Vorige week was al aangekondigd dat de gang naar de rechter gemaakt zou worden.

De koninklijke brancheorganisatie trekt daarbij onder meer de zogenaamde 'routekaart' van het kabinet. Inretail stelt dat het sluiten van de winkels volgens deze routekaart hoort bij het scenario ‘zeer ernstig’, maar zitten we nu qua coronabesmettingen - eigenlijk positief getesten - op het niveau ’ernstig’. Dus is er geen reden meer om de winkels gesloten te houden. Inretail is er daarom van overtuigd gelijk te krijgen van de rechter.

De branchevereniging is gisteren ook een petitie gestart om de druk op het kabinet te verhogen, die binnen één dag bijna 5.000 keer is ondertekend. Uit cijfers van zowel het CBS als Inretail zelf bleek dat non-foodwinkels in januari met dramatische omzetdalingen te maken kregen.Links

www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, lockdown, click&collect, rechtbank, rechtzaak, rechtspraak, koninklijk, #inretail, #clickcollect, #clickencollect, #kiesretail

Gerelateerd nieuws
Voorjaarscollectie van Auping
Auping presenteert de bedtextielcollectie voor het voorjaar van 2021. Een gevarieerde collectie waarin de kleur blauw de boventoon voert. De overtrekken-collectie bevat ook veel grafische dessins, vooral trepen en blokken.
lees verder
 
Push voor Theca merk Flexlux
lees verder
100% natuurlijk en handgemaakt
Lunar matrassen introduceert 100% duurzame, comfortabele die beschikbaar zijn voor iedereen. Met echt Engels vakmanschap worden matrassen CO2-neutraal geproduceerd.
lees verder
Problemen meubelindustrie
De productie van meubelen en interieurs komt steeds meer in de knel door aanhoudende tekorten en late levering van grondstoffen en materialen. Meubelen en interieurs zullen duurder worden.
lees verder
 
Pareltjes van Orderchamp
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden