Ommezwaai Inretail

Donderdag 06 januari 2022

Nog geen twee maanden geleden zei Inretail keihard 'nee' tegen tegen het Corona ToegangsBewijs (CTB) namens de meerderheid van de Nederlandse winkeliers. Nu is dat ineens toch weer bespreekbaar.
Ommezwaai Inretail

De branchevertegenwoordigers Inretail, RND, Vakcentrum en de Nationale Winkelraad, die samen ca. 56.000 'niet-essentiële' Nederlandse winkels vertegenwoordigen, waren eerder faliekant tegen de invoering van het CTB. Door de lockdown vlak voor kerst, de periode met topomzetten, staan de winkeliers inmiddels financieel dermate met de rug tegen de muur dat de belangenverenigingen tot veel bereid zijn om de overheid hiermee te smeken toch open te mogen.

Bij de invoering van de mondkapjesplicht twee maanden geleden, noemden de retailorganisaties het controleren van het CTB middels QR-codes nog 'onbetaalbaar, onuitvoerbaar en onwerkbaar'. Vier op de vijf winkeliers vond de invoering niet acceptabel. Vele retailers zijn ook principieel tegen het gebruik ervan. Bovendien is eerder aangetoond dat winkels gecontroleerd en veilig open kunnen.

Eergisterenmiddag liet Inretail echter weten toch bereid extra maatregelen te willen slikken. Bijvoorbeeld door minder klanten per vierkante meter toe te staan of desnoods winkelen op afspraak. Of desnoods dus zelfs door het CTB in te voeren.

Het is zeer begrijpelijk en terecht is dat winkeliers zo spoedig mogelijk open willen, er moet tenslotte geld verdiend worden. Dat was volgens Inretail dan ook de reden, na vele zorgvuldige interne discussies, dat zelfs het omstreden CTB nu niet meer per se als onacceptabel wordt beschouwd. De lockdown lijkt daarmee dus een effectief chantagemiddel van de overheid te zijn geworden om het CTB in te voeren.

 

Dat zorgde logischerwijs eveneens tot vele woedende reacties van leden op - onder andere - de facebook-pagina van Inretail. Los van principiële bezwaren (zoals uitsluiting) is dat immers logisch omdat de momenteel overheersende omicron-variant van corona weliswaar heel besmettelijk is, maar niet of nauwelijks tot extra zorgproblemen leidt. Daarnaast blijkt in Oostenrijk, waar zelfs het CTB zelfs onder het 2G-regime is ingevoerd, dat dit het aantal besmettingen niet voorkomt. Bovendien hebben onder meer België en Duitsland zonder lockdown geen grotere problemen.

Kortom: de tijd voor overleg is voorbij, de winkels moeten open! Zonder CTB / QR-code!

 

P.S. Zie ook deze Linkedin-post: Van Dissel twijfelt nu ook aan CTB!

P.S. Inretail blijft wel verkondigen dat winkeliers mordicus tegen 2G zijn!Links

www.inretail.nl
www.rndweb.nl
www.vakcentrum.nl

Tags

nieuws, branchevereniging, flitspeiling, marktonderzoek, corona-maatregelen, overheid, winkel, detailhandel, detaillist, qrcode, lockdown, interieur, #covid19, #inretail, #stopqr, #stopdiscriminatie, #rndweb, #vakcentrum, #winkelsmoetenopen

Gerelateerd nieuws
Noviteiten Prandina
Twee interessante modellen van de jubilerende Italiaanse firma Prandina zijn de Led Machine- en de Novia-collectie.
lees verder
Actona en Himolla in Woonindustrie
De Woonindustrie (DWI) heeft er twee grote namen bij. Tijdens de Vakdagen zijn in Nieuwegein ook Actona en Himolla te zien.
lees verder
LS Bedding zwaait CEO duo uit
1 Januari betekende bij LS Bedding niet alleen de start van een nieuw jaar, maar ook van een nieuw tijdperk. Na 20 jaar samen het bedrijf geleid te hebben, namen Peter De Meyer en Frank Verschuere afscheid als ceo van het bedrijf.
lees verder
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
 
Groene fulfilment bij Orderchamp
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden