Nora naar Scherpenzeel

Woensdag 14 oktober 2020

Rubbervloerenfabrikant Nora is begin deze maand ingetrokken bij tapijttegelspecialist en moederbedrijf Interface in Scherpenzeel.
Nora naar Scherpenzeel
Nora naar Scherpenzeel Nora naar Scherpenzeel Nora naar Scherpenzeel

Per 1 oktober is Nora Flooring Systems, onder andere bekend van Norament, verhuisd van Kaatsheuvel naar het hoofdkantoor van Interface in Scherpenzeel. Het team van Nora wordt daarbij geïntegreerd in dat van Interface.

Interface nam het Duitse Nora over in 2018. Naast tapijttegels en sinds 2017 ook lvt-vloeren (foto 3; website Interface), zijn nu dus ook rubber vloeren (zoals Noraplan Uni op foto 1 en Noracare op foto 2; website Nora) in de showroom in Scherpenzeel te bezichtigen.

Zowel Nora als Interface hebben dezelfde duurzaamheidsambities wat betreft het tegengaan van klimaatverandering. De Belgische vestiging van Nora is gevestigd in Overijse.

 

Interface stelde recent de 'urban' tapijtcollectie Ny+Lon Streets voor met hun nieuwe Cquest™Bio-backing. Het urban/stadse van deze collectie zou terug te vinden moeten zijn in de straattexturen van het tapijt (foto 4).

De nieuwe vinylvrije, niet-bitumen backing is gemaakt van een bio-composiet met biobased en gerecyclede vulstoffen. Deze zorgen er volgens Interface zelfs voor dat de backing - dus niet de gehele vloer - zelfs netto CO2-negatief is.Links

www.interface.com
www.interfaceinc.com
www.nora.com
www.nora.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, project, kantoor, hospitality, horeca, gezondheidszorg, ziekenhuis, verzorging, vloer, vloerbedekking, tegel, strook, stroken, PVC, lvt, vloeren, samenwerking, verhuis, verhuizen, intrek, overname, fusie, koop, acquisitie, merger, merge, #interface, #nora, #norasystems, #icg, @InterfaceInc

Gerelateerd nieuws
Bamboekarpetten
Na karpetten van hennep heeft Indikon onder het label Carpet Edition nu een nieuwe lijn karpetten van bamboe en katoen gepresenteerd.
lees verder
 
Bob naar Ball
lees verder
Best Wool in Piet Hein Eek hotel
Nog even en dan opent het hotel van Piet Hein Eek, aan de Halvemaanstraat op Strijp-R in Eindhoven. Een opvallend element in de dertien kamers zijn de kleurrijke, wollen vloerkleden en het tapijt van Best Wool, mede ontworpen met Studio Rens.
lees verder
HQ Karpetten
Vloeren- en deurmattenspecialist Hamat uit Genemuiden heeft nieuwe karpetten geďntroduceerd: de HQ Devotion collectie.
lees verder
 
Brusselse wafels in DWI
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden