Nominaties Pure Talents Contest 2021

Woensdag 23 december 2020

Er komt in 2021 geen fysieke versie van vakbeurs IMM en LivingKitchen. Organisator Koelnmesse gaat echter door met de Pure Talents Contest voor jonge ontwerpers. Uit 862 inzendingen uit 59 landen zijn nu 26 genomineerden gekozen.
Nominaties Pure Talents Contest 2021
Nominaties Pure Talents Contest 2021 Nominaties Pure Talents Contest 2021

Normaal gesproken worden de 20 (of 26 in een LivingKitchen jaar) genomineerde ontwerpen door de ontwerpers gepresenteerd tijdens IMM en LivingKitchen. In 2021 is dit helaas niet fysiek mogelijk. In plaats daarvan vindt de tentoonstelling digitaal plaats. Dit is volgens organisator Koelnmesse zeer belangrijk. Het is nu voor jonge ontwerpers nu moeilijk om producenten te ontmoeten. Veel bedrijven spelen op safe en huren gevestigde ontwerpers in en zijn niet afhankelijk van jong talent. Door de wedstrijd kunnen ontwerpers zichzelf toch in de schijnwerpers zetten.

 

De 862 productinzendingen komen 59 landen, net iets meer van vrouwen dan van mannen. Dit jaar bestaat de jury uit de ontwerper Eva Marguerre (Studio Besau-Marguerre) uit Hamburg, Jennifer Reaves, de algemeen directeur van de internationale designbeurs blickfang, de ontwerper Sebastian Herkner uit Offenbach en Norbert Ruf, creatief directeur en algemeen directeur Thonet GmbH.

 

De jury was onder de indruk van de creativiteit van de ontwerpers. Zo was de verlichtingssector volgens de jury dit jaar erg sterk. De als boekensteun ontworpen Elina-lamp (foto 1), ontworpen door Dirk Vosding, onthult zijn werkelijke doel pas op het tweede gezicht. De twee helften van de Twin lampenkap serie (foto 2) van Albane Hundevad, die eenvoudig over de lamphouders geklikt kunnen worden, maken het mogelijk om de lichtsfeer snel en eenvoudig aan te passen aan het betreffende gebruik. 

 

Onder de 26 genomineerde producten waren er weer enkele stoelen te vinden, zoals de Olivia stoel (foto 3) van de Finse ontwerper Tatu Laakso. Zijn onderzoek naar de balans tussen lichtheid, stabiliteit en ergonomie in gevormd multiplex resulteerde in een lichte maar stabiele structuur zonder afbreuk te doen aan de ergonomie. De ontwerper, afgestudeerd aan de ECAL/Ecole cantonal d'art de Lausanne (CH), kreeg het idee van Elie Fazel voor de TLV's Chair van aluminium voor multifunctioneel gebruik in openbare ruimtes in Tel Aviv.

 

De winnaars worden in februari bekend gemaakt. De genomineerde ontwerpers, hun ingezonden ontwerpen inclusief uitleg van de respectievelijke creatieprocessen kunnen hier worden bekeken.Links

www.imm-cologne.de/events/pure-talents-contest/
www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.pure.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, ontwerp, talent, afgelast, covid19, coronacrisis, corona, pandemie, #imm, #imm21, #imm22, #imm2022 #imm2021, #immcologne, #dashaus, #IMM@home, #Puretalents, #Puretalents2021

Gerelateerd nieuws
 
Beurzen Frankfurt tot juni dicht
lees verder
Breed programma R+T Digital
In een persconferentie maakte Messe Stuttgart kort geleden meer informatie bekend over R + T digital. 285 exposanten nemen hieraan deel en er is een uitgebreid digitaal lezingenprogramma. Ook de R + T innovatieprijs wordt weer uitgereikt.
lees verder
 
Zachte omarming
lees verder
Unieke oplossing
Steeds meer mensen werken momenteel thuis en dat is een trend die zal blijven bestaan. En als er dan gegeten moet worden, moet alle apparatuur weer van de eettafel opgeruimd worden. Daar is nu een oplossing voor: de thuiswerktafel.
lees verder
Daglichtgevoel door Signify
De nachten zijn lang, de dagen kort. Eigenlijk zitten we allemaal teveel binnen en krijgen te weinig zonlicht. Signify introduceerde vorig jaar daarom de lichtinnovatie NatureConnect.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden