Nieuwe Montis modellen

Dinsdag 31 mei 2022

Montis komt in 2022 met diverse nieuwe modellen. De fabrikant hanteert hierbij het motto ‘onderzoek alles, maar behoud het goede’. Het bedrijf blijft streven naar industriële elegantie.
Nieuwe Montis modellen
Nieuwe Montis modellen Nieuwe Montis modellen

De robuuste Aztec is een model van Montis uit begin jaren tachtig. Het ontwerp van Gerard van den Berg krijgt nu een comeback als Aztec Cocoon. In een aangepaste versie, met verbeterd binnenwerk. De nieuwe vulling zorgt ervoor dat de bank karakteristiek bol is, maar strakker oogt dan zijn originele voorganger. Een schouderkussen en een aantal nieuwe maten, zoals een 4-en 4,5-zits versie en de Aztec XL met extra diepe zit (zie foto 1), completeren het Aztec bankenprogramma. De nieuwe gesloten hoek maakt zelfs een compleet ronde zitkuil mogelijk.

 

Speciaal voor de Aztec bank tekende Max Lipsey een handzaam, expressief tafeltje. Olio (foto 2) is duurzaam opgebouwd uit stalen restmaterialen en in allerlei posities met de Aztec elementen te combineren. Het Engelse woord ‘Olio’ staat voor een geïmproviseerde collage, een mengelmoes van restmaterialen. Restanten van buizen en plaatmateriaal vormen de basis.

 

De glazen tafel Perry (foto 3) is recht en vierkant met smalle ribben. Hij is beschikbaar in lage en hoge varianten en acht verschillende kleuren. Als aanvulling op de comfortabele zitmeubels uit de Montis collectie zocht de jonge Amerikaans-Nederlandse ontwerper Max Lipsey naar een passende, maar ook onderscheidende vorm. Spelend met begrippen als hard en zacht, transparant en ondoorzichtig, bedacht hij een serie tafels uit gekleurd glas. Perry is er in vier maten: als rechthoek en als vierkant. De stabiele, geribbelde bovenkant geeft het gelamineerde glas volgens Montis een verrassend aaibaar karakter.

 

Montis is aanwezig op Salone del Mobile en op Design District Rotterdam.Links

www.montis.nl

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, design, designmeubel, meubilair, woonkamer, projectinrichting, project, kantoor, stoel, fauteuil, bank, tafel, salontafel, lounge, ontwerp, #montis

Gerelateerd nieuws
Handvol nieuws Carl Hansen
Victors Design Agency, agent van Carl Hansen & Son, stelt de vijf nieuwe collecties van het merk voor.
lees verder
Interieurretail mei in mineur
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,4% lager, opnieuw een stevige inflatie dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
lees verder
 
Home Stock failliet
lees verder
Douche metamorfose
[Sponsored artikel] - Een moment onder de douche is een echt wellnessmoment. Wie kiest voor een make-over van de badkamer, geeft best extra aandacht aan de douche die een centrale eyecatcher voor optimale sfeer in de badkamer.
lees verder
 
Eindexamenexpositie Cibap studenten
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden