Nieuwe Montis modellen

Dinsdag 31 mei 2022

Montis komt in 2022 met diverse nieuwe modellen. De fabrikant hanteert hierbij het motto Ďonderzoek alles, maar behoud het goedeí. Het bedrijf blijft streven naar industriŽle elegantie.
Nieuwe Montis modellen
Nieuwe Montis modellen Nieuwe Montis modellen

De robuuste Aztec is een model van Montis uit begin jaren tachtig. Het ontwerp van Gerard van den Berg krijgt nu een comeback als Aztec Cocoon. In een aangepaste versie, met verbeterd binnenwerk. De nieuwe vulling zorgt ervoor dat de bank karakteristiek bol is, maar strakker oogt dan zijn originele voorganger. Een schouderkussen en een aantal nieuwe maten, zoals een 4-en 4,5-zits versie en de Aztec XL met extra diepe zit (zie foto 1), completeren het Aztec bankenprogramma. De nieuwe gesloten hoek maakt zelfs een compleet ronde zitkuil mogelijk.

 

Speciaal voor de Aztec bank tekende Max Lipsey een handzaam, expressief tafeltje. Olio (foto 2) is duurzaam opgebouwd uit stalen restmaterialen en in allerlei posities met de Aztec elementen te combineren. Het Engelse woord ‘Olio’ staat voor een geïmproviseerde collage, een mengelmoes van restmaterialen. Restanten van buizen en plaatmateriaal vormen de basis.

 

De glazen tafel Perry (foto 3) is recht en vierkant met smalle ribben. Hij is beschikbaar in lage en hoge varianten en acht verschillende kleuren. Als aanvulling op de comfortabele zitmeubels uit de Montis collectie zocht de jonge Amerikaans-Nederlandse ontwerper Max Lipsey naar een passende, maar ook onderscheidende vorm. Spelend met begrippen als hard en zacht, transparant en ondoorzichtig, bedacht hij een serie tafels uit gekleurd glas. Perry is er in vier maten: als rechthoek en als vierkant. De stabiele, geribbelde bovenkant geeft het gelamineerde glas volgens Montis een verrassend aaibaar karakter.

 

Montis is aanwezig op Salone del Mobile en op Design District Rotterdam.Links

www.montis.nl

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, design, designmeubel, meubilair, woonkamer, projectinrichting, project, kantoor, stoel, fauteuil, bank, tafel, salontafel, lounge, ontwerp, #montis

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
Binnen en buiten ergonomisch zitten
Plank is een Italiaanse designmeubelfabrikant met een passie voor intensief onderzoek naar industriŽle productietechnologie. Dit jaar introduceert het merk onder meer de stoel Velit.
lees verder
Zuiver verkleint merkenportfolio
De Zuiver Group viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Het is volgens het bedrijf tijd voor een nieuw hoofdstuk, waarin het uitbouwen van de merken en partnerschap met dealers centraal staan.
lees verder
Eenvoud in Japanse plank
Carl Hansen & SÝn introduceert de Tsugi-plank, die Japanse eenvoud en Deense timmertradities combineert in een ingetogen ontwerp van massief eiken- en teakhout.
lees verder
 
Aanwinsten voor Linteloo
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden