Nieuwe meubelontwerpen van Van Megen

Dinsdag 09 oktober 2018

Binnenkort presenteert meubelontwerper Ruben van Megen twee nieuwe ontwerpconcepten en vier nieuwe producten.
Nieuwe meubelontwerpen van Van Megen
Nieuwe meubelontwerpen van Van Megen

Ruben van Megen, mogelijk bekend van z'n eettafel Café 6116, introduceert een nieuwe stoel: Antimacassar III (foto). Geïnspireerd op en gemaakt van het gehaakte kleedje dat rond 1900 het zitmeubilair beschermde tegen vette haren en handen: de rug- en armleuningen werden met de kleedjes afgedekt ter bescherming tegen de haarolie Macassar.

De stoel is gemaakt uit massief gegoten brons. Het frame is zichtbaar aangetast. De rugleuning waarop de antimakassar rust is volledig intact.

Ook de stoel ‘The Cord Connection’ is nieuw. Volledig gemaakt uit perstouw:polypropyleen touw dat gebruikt wordt om hooi en stro bij elkaar te binden. Een afvalproduct die in Nederland genoeg touw verbruikt om jaarlijks zeven keer rond de wereld te gaan.

De expositie van Van Megen is tijdens de DDW (Dutch Design Week) elke dag van 10.00 - 20.00 uur te bezoeken op de locatie van Piet Hein Eek, zondag 28 oktober tot 18.00 uur).Hier wordt, net als voorgaande jaren, een selectie van veelbelovend ontwerp getoond dat Piet Hein Eek zelf selecteert.

 Links

www.rubenvanmegen.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, beurs, woonbeurs, event, evenement, show, sanoma, eigen huis & interieur, ruben van megen, vt wonen, vt-wonen, @vtwdbeurs, vtwdbeurs, #vtwdbeurs.

Gerelateerd nieuws
 
Kettler alsnog gered
lees verder
Verhuur meubels start
De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot opent 13 december een project voor circulaire woonruimte: Stek Oost. Het betreft 250 hergebruikte woonunits, bestemd voor jongeren (18-27 jaar) met een Ikea huurmeubelpakket voor twee jaar.
lees verder
Matti Schmidt aan roer Aeris
Sinds 1 november heeft Matti Schmidt de bedrijfsvoering overgenomen van Aeris GmbH, fabrikant van projectmeubelen voor een actieve houding.
lees verder
Frommholz ook failliet
Afgelopen dinsdag heeft distributiebedrijf Walter Frommholz GmbH & Co. KG een aanvraag voor een faillissementsprocedure aangevraagd.
lees verder
Navem Meubelcongres verleidt
Het nieuwe verleiden. Van surfer tot shopper. Dit is het thema van het jaarlijkse meubelcongres van de Navem op dinsdag 11 december in Mechelen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden