Lokale leerfauteuil Leolux

Woensdag 10 oktober 2018

De Venlose meubelfabrikant Leolux heeft een lokaal meubel geproduceerd, van ontwerp tot eindproduct. Alle ingrediŽnten komen van leveranciers uit de regio, zelfs het leer.
Lokale leerfauteuil Leolux

Het meubel uit 'eigen' weide is de Hilco (foto). De lokale productie (ca. 100 km rondom Venlo) zorgt voor 75% minder transportkilometers. Het idee ontstond in 2016 tijdens een duurzaamheids-denktank (IBI2). De provincie verleende subsidie voor het opzetten van de lokale keten.

Sebastiaan Sanders, directeur van Leolux: 'Lokale samenwerking leidt ook tot een versterking van de economie in de regio, want de veehouders en looierijen krijgen een betere prijs voor het restproduct, de huiden. Ook is de productie schoner, want in het meest vervuilende deel van het productieproces van dit Corus leer, wordt 15% bespaard op water en energie door de toepassing van probiotics. Het is tevens via een code traceerbaar tot de weide van herkomst en het is volledig chroomvrij gelooid.

Andere grondstoffen voor de fauteuil komen eveneens uit de regio: het snijschuim uit Born (50 km), aluminium van de voet uit Venlo (12 km) en de kunststof zitkuip komt uit Reuver (15 km). Voor het buigstaal ging Leolux de grens met Brabant over (120 km), voor het looien van het leer naar Lichtenvoorde (Rompa Tanneries/Hulshof, 95 km).

Bij zo’n lokaal product hoort natuurlijk ook een Limburgse designer: Patrick Belli, geboren en getogen in Zuid-Limburg. Hilco is voor het eerst te zien tijdens Orgatec, de beurs voor professionele projectinrichters (23-27 oktober). Leolux verwacht dat de fauteuil in april 2019 in de winkels staat. Eerder liet Leolux al weten voor het eerst op Orgatec te staan en daar het nieuwe merk Leolux LX te presenteren.

 Links

www.bellidesign.nl
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.de
www.koelnmesse.nl
www.leolux.com
www.leolux-lx.com
www.orgatec.com
www.pode.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, huisshow, meubel, bank, tafel verlichting, licht, design, stoel, fauteuil, bank, kantoormeubel, kantoorinrichting, bedrijfskantoor, werkruimte, kantooromgeving, werkvloer, hotel, kantoor, kantoorfaciliteit, home office, homeoffice, werkplek, werkomgeving, @orgatec, #orgatec, #architectureworld, #koelnmesse, hospitality, bureau, stoel, werk, akoestiek, akoestisch, show, event, evenement, beurs, #orgatec, #leolux, #leoluxlx, #formstelle, #patrickbelli, #hilco

Gerelateerd nieuws
 
Kettler alsnog gered
lees verder
Verhuur meubels start
De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot opent 13 december een project voor circulaire woonruimte: Stek Oost. Het betreft 250 hergebruikte woonunits, bestemd voor jongeren (18-27 jaar) met een Ikea huurmeubelpakket voor twee jaar.
lees verder
Matti Schmidt aan roer Aeris
Sinds 1 november heeft Matti Schmidt de bedrijfsvoering overgenomen van Aeris GmbH, fabrikant van projectmeubelen voor een actieve houding.
lees verder
Frommholz ook failliet
Afgelopen dinsdag heeft distributiebedrijf Walter Frommholz GmbH & Co. KG een aanvraag voor een faillissementsprocedure aangevraagd.
lees verder
Navem Meubelcongres verleidt
Het nieuwe verleiden. Van surfer tot shopper. Dit is het thema van het jaarlijkse meubelcongres van de Navem op dinsdag 11 december in Mechelen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden