Nieuwe backing Interface

Donderdag 09 september 2021

Alle tapijttegelproducten van vloerenfabrikant Interface die in Europa zijn geproduceerd worden standaard voorzien van de Cquest Bio tapijtrug.
Nieuwe backing Interface
Nieuwe backing Interface

Vanaf heden zijn alle tapijttegelproducten van vloerenfabrikant Interface die in Europa zijn geproduceerd standaard voorzien van de Cquest™ Bio tapijtrug. Om dit te bereiken is de Europese fabriekslocatie in Scherpenzeel omgebouwd. Cquest Bio is de nieuwe biocomposiet tapijtrug van Interface en is gemaakt met gerecycled en biobased (hernieuwbare) materialen, die netto CO2-negatief zijn. Door volledig over te stappen op biocomposiet backings stopt het vloerenbedrijf met de Graphlex® backing en wordt het meer CO2-intensieve bitumen door biocomposiet vervangen. Volgens het bedrijf een belangrijke stap in de Climate Take Back-missie van het bedrijf om tegen 2040 een CO2-negatieve onderneming te zijn.

 

Interface kondigde de beschikbaarheid van haar CQuest Bio backing voor het eerst aan in 2020. Vervolgens lanceerde zij haar eerste CO2-negatieve tapijttegels (cradle-to-gate) in maart 2021. Interface claimt dat sinds 2018 alle vloerproducten van Interface (tapijttegels, LVT en Nora® rubber) CO2-neutraal zijn over de gehele levenscyclus via het Carbon Neutral Floors™ programma.Links

www.interface.com

Tags

nieuws, interieur, backing, bio, biocomposiet, tapijttegel, rubbervloer, klimaatneutraal, co2, innovatie, levenscyclus, fabriek, Scherpenzeel, #interface, #nora

Gerelateerd nieuws
Innovatieve vloer in 3D geprint huis
In Beckum, in het Duitse Noordrijn-Westfalen, werd onlangs het eerste geprinte huis van Duitsland geopend. De vloer in dit innovatieve gebouw is afkomstig van de nabij gevestigde fabrikant Meisterwerke.
lees verder
Winnaars van het NKWP
Tijdens de laatste dag van de vakbeurs Incoda zijn de nieuwe kampioenen van het NK Woning- en Projectstofferen (NKWP) bekend gemaakt. Bij de junioren ging de eerste prijs naar Kay Winters, bij de senioren won Anco Rijstenbil voor de derde keer op rij.
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
 
Coretec weer op TV
lees verder
Incoda succesvol verlopen
De Incoda in Gorinchem was een zeer geanimeerde beurs met een prima uitstraling. Dat maakt het tot een succes, al is het aantal bezoekers een stukje lager geweest dan de beurs voor de pandemie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden