Never waste a good crisis

Zaterdag 22 april 2023

Onder het thema 'never waste a good crisis' presenteerde Inretail onlangs de nieuwste woontrends voor 2024. In een serie artikelen zullen de woontrends deze week stuk voor stuk behandeld worden.
Never waste a good crisis

Samen met trendexpert Aafje Nijman monitort Inretail de culturele en sociale ontwikkelingen in de wereld en in de interieur- en modebranche. De voorspellingen worden gedaan op basis van wat ontwerpers tekenen en koppelen deze aan de tijd waarin we leven.

 

Deze puzzel maakt de tijdsgeest, de basis voor de trends voor het komende jaar. Voor 2024 is de tijdsgeest 'How not to waste a good crisis'. Want als er één woord vaak voorkwam de afgelopen jaren, dan was het het woord crisis.

 

Een crisis raakt ons, benauwt soms, zorgt voor onrust en zet aan tot actie. De één vecht, de ander schuilt, bevriest of gaat juist​ pionieren. Vier natuurlijke reacties op gevaar. En die zie je terug in de woontrends van 2024.​

 

Deze woontrends zijn Meaningful earth, New cocooning, Gentle paradox en Playful construction.

 

Volg in een serie artikelen van Interieurjournaal de nieuwe trends die volgend jaar in de winkels te zien zullen zijn. Daarnaast is via Inretail de woontrendwaaier 2024 te bestellen (gratis voor leden), die makkelijk mee te nemen is op inkoop en die gebruikt kan worden in de plannen voor volgend jaar.

 

Tevens organiseert Anna Hutten van Inretail een masterclass Woontrends 2024 vertalen naar jouw winkel’ op 5 juni a.s. in De Woonindustrie in Nieuwegein. Inschrijven kan via deze link. Het is namelijk bewezen dat als een klant merkt dat jij inspeelt op zijn of haar behoefte, die klant er een positieve ervaring aan zal overhouden en blijven terugkomen naar de winkel.Links

www.dewoonindustrie.nl
www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, woontrends, masterclass, presentatie, trends, trendwatcher, crisis, ontwikkelingen, kleuren, materialen, vormen, producten, inspiratie, interieuradvies, interieurstyling, waaier, kleurenwaaier, kleur, tijdgeest, #aafjenijman, #inretail, #annahutten, #woontrends2024, #dewoonindsutrie

Gerelateerd nieuws
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder
Duurzaam aanbod matrassen
Emma - The Sleep Company, zet een stap richting duurzaamheid met de introductie van twee nieuwe initiatieven: de lancering van Emma Second Life en het volledig vernieuwde Edge-to-Edge online portfolio en matrassen.
lees verder
 
Nieuw merk voor kasten op maat
lees verder
Groei kijk op gordijnen
De franchiseformule kijk op gordijnen blijft groeien en kondigt nu alweer de achtste vestiging aan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden