Woontrends 2024 - Meaningful Earth

Maandag 24 april 2023

Onder het thema 'never waste a good crisis' presenteerde Inretail onlangs de nieuwste woontrends voor 2024. In een serie artikelen zullen de woontrends deze week stuk voor stuk behandeld worden. Vandaag 1. Meaningful Earth.
Woontrends 2024 - Meaningful Earth

De woontrend 2024 Meaningful Earth is samen te vatten als ruig en rustiek. Het vechten tegen de disbalans (of zoeken naar balans) in de maatschappij zie je hierin terug. De behoefte om verbonden te zijn met de natuur komt in deze trend naar voren. 

 

Kleuren​
De kleurkaart bestaat voor accessoires hoofdzakelijk uit bruintinten. Deze kleur is voor bloemen en planten wat​ minder geschikt en daarom is de kleurkaart voor bloemen en planten aangepast. Lichtgeel en zalmtinten​ gecombineerd met donker- en grijsgroen vertegenwoordigen de kleurkaart voor het bloemen- en plantengebruik.​

Vormen​
De gebruikte vormen zijn ruw, grof en onregelmatig of handmatig. Hierdoor krijgen ze een oer-uitstraling.​

Materialen
De gebruikte materialen zijn natuurlijk en grof en hebben vaak een milieuvriendelijke of gerecyclede oorsprong.​ Voorbeelden zijn: steen, mineralen, keramiek, kokos, jute, katoen, geperst gerecycled leer, klei, leem,​ onregelmatig glas.​

Dessins​
De dessins zijn natuurlijk en bestaan hoofdzakelijk uit vlekpatronen, fossielafdrukken en strepen. De​streeppatronen doen denken aan aardlagen.

 

Op 5 juni organiseert Inretail een masterclass voor de concrete toepassing van deze trends.

P.S. 25-04-2023: Woontrend 2. New Cocooning.

P.S. 26-04-2023: Woontrend 3. Gentle Paradox.

P.S. 28-04-2023: Woontrend 4. Playful Construction.Links

www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, woontrends, masterclass, presentatie, trends, trendwatcher, crisis, ontwikkelingen, kleuren, materialen, vormen, producten, inspiratie, interieuradvies, interieurstyling, waaier, kleurenwaaier, kleur, tijdgeest, #aafjenijman, #inretail, #annahutten, #woontrends2024, #meaningful earth

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
Groei Intergamma
Intergamma rapporteert een omzetgroei over 2022 en maakt nieuwe benoemingen bekend in de raad van commissarissen.
lees verder
Banenwinkel is geopend
Op 1 juni is de eerste banenwinkel geopend in de binnenstad van Inretail, als onderdeel van een uitgebreide campagne voor nieuw personeel.
lees verder
Binnen en buiten ergonomisch zitten
Plank is een Italiaanse designmeubelfabrikant met een passie voor intensief onderzoek naar industriŽle productietechnologie. Dit jaar introduceert het merk onder meer de stoel Velit.
lees verder
Vernieuwde Powerview
Luxaflex vernieuwt het smarthome-systeem Powerview Automation voor nog slimmere gordijnen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden