Never waste a good crisis

Zaterdag 22 april 2023

Onder het thema 'never waste a good crisis' presenteerde Inretail onlangs de nieuwste woontrends voor 2024. In een serie artikelen zullen de woontrends deze week stuk voor stuk behandeld worden.
Never waste a good crisis

Samen met trendexpert Aafje Nijman monitort Inretail de culturele en sociale ontwikkelingen in de wereld en in de interieur- en modebranche. De voorspellingen worden gedaan op basis van wat ontwerpers tekenen en koppelen deze aan de tijd waarin we leven.

 

Deze puzzel maakt de tijdsgeest, de basis voor de trends voor het komende jaar. Voor 2024 is de tijdsgeest 'How not to waste a good crisis'. Want als er één woord vaak voorkwam de afgelopen jaren, dan was het het woord crisis.

 

Een crisis raakt ons, benauwt soms, zorgt voor onrust en zet aan tot actie. De één vecht, de ander schuilt, bevriest of gaat juist​ pionieren. Vier natuurlijke reacties op gevaar. En die zie je terug in de woontrends van 2024.​

 

Deze woontrends zijn Meaningful earth, New cocooning, Gentle paradox en Playful construction.

 

Volg in een serie artikelen van Interieurjournaal de nieuwe trends die volgend jaar in de winkels te zien zullen zijn. Daarnaast is via Inretail de woontrendwaaier 2024 te bestellen (gratis voor leden), die makkelijk mee te nemen is op inkoop en die gebruikt kan worden in de plannen voor volgend jaar.

 

Tevens organiseert Anna Hutten van Inretail een masterclass Woontrends 2024 vertalen naar jouw winkel’ op 5 juni a.s. in De Woonindustrie in Nieuwegein. Inschrijven kan via deze link. Het is namelijk bewezen dat als een klant merkt dat jij inspeelt op zijn of haar behoefte, die klant er een positieve ervaring aan zal overhouden en blijven terugkomen naar de winkel.Links

www.dewoonindustrie.nl
www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, woontrends, masterclass, presentatie, trends, trendwatcher, crisis, ontwikkelingen, kleuren, materialen, vormen, producten, inspiratie, interieuradvies, interieurstyling, waaier, kleurenwaaier, kleur, tijdgeest, #aafjenijman, #inretail, #annahutten, #woontrends2024, #dewoonindsutrie

Gerelateerd nieuws
Klaar voor Light + Building
Van 3 tot 8 maart 2024 is de Frankfurter Messe weer het toneel van Light + Building. Ruim 2.130 bedrijven presenteren zich hier, waarvan het merendeel verlichtingsfabrikanten.
lees verder
Vazen uit papierpulp
Gardeco Objects, producent van kunst- en designobjecten, pakt uit met een nieuwe collectie vazen uit papierpulp, ontworpen door de gerenommeerde Braziliaanse ontwerper Domingos Tótora. Elke vaas uit de collectie Vaso Formigueiro is gemaakt uit oud papier en karton.
lees verder
 
Flinke stijging huizenprijzen
lees verder
Outdoor.Ambiente.Living succesvol
De derde editie van Outdoor.Ambiente.Living vond plaats in het kader van Intergastra 2024, de vakbeurs voor de hotel- en gastronomiesector, van 3 tot 7 februari.
lees verder
Elektrische bediening raambekleding?
[Sponsored artikel] - Waarom zou je moeten kiezen voor elektrische raambekleding? Naast gemak en comfort biedt het ook kostenbesparing en veiligheid. Lees hier de belangrijkste voordelen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden