Nederlanders voorzichtiger met uitgaven

Woensdag 27 juli 2022

Nederlanders houden eigen uitgaven meer in de gaten door inflatie, zo blijkt uit recent onderzoek van I&O Research.
Nederlanders voorzichtiger met uitgaven

De sterke inflatie van de afgelopen maanden heeft de meeste Nederlanders nog niet direct in de financiële problemen gebracht. Wel houdt 55%t van de Nederlanders de eigen uitgaven nu nauwlettender in de gaten dan voorheen, zo blijkt uit onderzoek van I&O Research in opdracht van de NOS. In juni was dat nog 43%.

 

I&O ondervroeg 1.084 Nederlanders in een steekproef die naar eigen zeggen 'representatief (is) voor de Nederlanders vanaf 18 jaar'. Uit het onderzoek komt naar voren dat een kwart van de Nederlanders momenteel moeite heeft om rond te komen. Voor bijna twintig procent van de bevolking is het een uitdaging om alle kosten te kunnen betalen. Vijf procent vreest financiële problemen, of heeft daar nu al last van.

 

Volgens onderzoeker Melle Conradie van I&O Research maken de resultaten duidelijk dat 'niet alleen de minima last hebben van de inflatie, maar dat ook een deel van de lagere middeninkomens in de problemen dreigt te komen'. Dat is ook terug te lezen in de navraag naar overheidscompensatie: van alle respondenten wil 45%t dat behalve mensen met lage inkomens, ook mensen met een middeninkomen meer voor inflatie worden gecompenseerd.Links

www.nos.nl
www.ioresearch.nl

Tags

nieuws, interieur, onderzoek, inflatie, bestedingen, woninginrichting, economie, uitgave, consumptie, beperking, financien, problemen, #nos, #ioresearch

Gerelateerd nieuws
Consumenten minder somber
Nederlandse consumenten waren in maart voor de vijfde maand op rij minder pessimistisch dan een maand eerder. Het consumentenvertrouwen is echter nog laag.
lees verder
Aribert Guiking overleden
Freelance journalist en uitgever Aribert Guiking is vorige week overleden op 68 jarige leeftijd.
lees verder
 
Terugkoop Exterioo en Juntoo
lees verder
Nieuwe deelnemers Incoda 2023
Organisator Easyfairs van de interieurtextielvakbeurs Incoda in Gorinchem kondigt nieuwe merken aan voor de komende editie in september 2023.
lees verder
Beurs Eigen Huis bijna van start
De beurs Eigen Huis vindt dit voorjaar weer plaats, ditmaal van 24 t/m 26 maart. Zoals gewoonlijk in Jaarbeurs Utrecht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden