Muun naar Matrazzo

Zaterdag 02 februari 2019

Matrassenleverancier Muun wordt overgenomen door Matrazzo. Deze firma is van plan om het merk Muun voort te zetten, inclusief de bestaande productportfolio.
Muun naar Matrazzo

Halverwege vorig jaar werd bekend dat Muun failliet was, waarna eind oktober een insolventieprocedure van start is gegaan. Nu is er dus een nieuwe eigenaar gevonden, zo meldt Möbelmarkt. De vorige Muun-directeuren Frederic Böert en Vincent Brass trekken zich na de verkoop van de operationele activiteiten aan Matrazzo terug.

Muun (foto; website), opgericht in 2014, ontwikkelt slaapoplossingen die zowel online als aan geselecteerde retailers en in zijn eigen flagshipstore worden gedistribueerd. Met de nieuwe eigenaar moet het assortiment verder worden uitgebreid en moet Muun uitgroeien tot een toonaangevende aanbieder in Duitstalige landen.

Matrazzo's managing director Sven Rudolf Potter stelt dat aantrekkingskracht van het merk Muun nog steeds sterk is en is vooral enthousiast over de samenwerking met jonge opkomende ontwerpers en kunstenaars.

Het merk Matrazzo is in 2015 ontwikkeld door Otto Bock Kunststoff, een orthopedisch bedrijf met vestigingen wereldwijd dat ruim 100 jaar bestaat. Al meer dan 60 jaar ontwikkelt Otto Bock kunstmatige en geschuimde materialen. Vóór de oprichting van Matrazzo was het bedrijf uit Duderstadt Otto Bock toeleverancier aan bekende matras fabrikanten, zo meldt het bedrijf op haar website.

 Links

www.matrazzo.de
www.muun.co
www.ottobock.com

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, woonbranche, e-commerce, woonwinkel, interieurwinkel, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, retail, winkel, outlet keten, surseance, failliet, bankroet, insolventie, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, #ottobock, #Matrazzo, #Muun

Gerelateerd nieuws
Nieuwe directeur Paidi
Eind juni wordt de huidige directeur van kinder- en jeugdkamerfabrikant Païdi Möbel uit Hafenlohr vervangen voor een nieuwe.
lees verder
 
Essenza kleurt roze en groen
lees verder
Nieuw slapen op DWI
Hoewel de verdeeldheid in slapenbranche groter is dan ook, zijn er op de komende voorjaarseditie van de Vakbeurs in DWI (De Woonindustrie) weer een aantal leuke nieuwkomers geconcentreerd.
lees verder
Omzet woonwinkels 2018 stabiel
Vorig jaar realiseerden de Nederlandse woonwinkels van Inretail voor het vierde jaar op rij een omzetgroei, in 2017 van 8,6%. Inretail verwachtte voor 2018 toen een groei van 4%, maar die is blijven steken op 0,2%.
lees verder
Rauch schrapt 250 banen
Maandag werd bekend dat de Duitse slaapkamermeubelfabrikant Rauch verder wordt gereorganiseerd en er in Freudenberg in de komende twee jaar 250 banen verdwijnen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden