Minerale design inspiratie

Woensdag 17 maart 2021

Verlichtingsmerk Bomma, van Tsjechische glasfabrikant Bohemia Machine, presenteert de nieuwe Pryrite collectie van Dechem Studio.
Minerale design inspiratie
Minerale design inspiratie Minerale design inspiratie

De Pyrite collectie bestaat uit kristallen verlichtingsobjecten geïnspireerd op Pyriet mineralen uit de aardkorst. Volgens het Tsjechische Bohemia Machine tonen zij hun optische magie pas als ze een lichtbron tegenkomen. Door een gesmolten organische substantie in een precieze koude vorm te blazen, creëren de handen van glasblazers een armatuur met een elementaire, maar volgens het bedrijf toch perfecte vorm.

 

Het oppervlak van deze handgeblazen kristallen kubus is aan drie zijden omhuld met een gepolijste metalen component in zilver- of goudtinten. De metalen reflecties voegen een nieuw perspectief toe aan het verlichtingsobject. Er zijn twintig variaties mogelijk met de verlichtingsobjecten, zodat volgens de fabrikant voor elke toepassing een verlichtingsobject beschikbaar is.

 

Al eerder publiceerden we over het Bomma Lighting-label van Bohemia Machine. Nog altijd wordt de Beneluxmarkt bediend door Valérie Steyaert, die nu met haar agenturenbedrijf Hazart Agency een showroom heeft in Antwerpen. Andere labels die zij onder meer voert zijn Manuel Larraga (Spaanse zitmeubelen), David Pompa (Mexicaanse verlichting) en Anne Tack (Belgische tafels en objecten).Links

www.annetack.be
www.bomma.cz
www.davidpompa.com
www.hazartagency.com
www.manuellarraga.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, decoratie, accessoires, thuis, verlichting, lamp, licht, hanglamp, glas, handgeblazen, mondgeblazen, #annetack, #bomma, #davidpompa, #hazart, #hazartagency, #pyrite, #manuellarraga

Gerelateerd nieuws
Licht is van levensbelang
In het kader van Wereldgezondheidsdag (7 april) vraagt de Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde (NSVV) aandacht voor het gebrek aan goed en voldoende licht.
lees verder
Blokker verkoopt Casa
De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
lees verder
Non-food februari -30 procent
De detailhandel heeft in februari 2,8% minder omgezet dan in februari 2020, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 4,5% lager. Door de aanhoudende strenge corona maatregelen leed de non-foodsector een fors omzetverlies.
lees verder
Naar het circus
Italiaanse verlichtingsfabrikant Karman presenteert de nieuwe Circus collectie. Deze lijn bestaat uit drie hanglampen van geblazen glas.
lees verder
Design District naar november
De interieurdesign beurs Design District is verplaatst naar het najaar en wordt nu van 3-5 november georganiseerd in de van Nelle Fabriek Rotterdam.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden