Minder vraag naar Signify

Woensdag 30 oktober 2019

Signify, de verlichtingstak van Philips, heeft te maken met een moeilijke markt. De resultaten over het derde kwartaal vallen tegen en de verwachtingen voor het jaar zijn naar beneden bijgesteld.
Minder vraag naar Signify

Zowel in Europa en de VS als in China is minder vraag naar de producten van Signify. Hier hield het bedrijf al rekening mee, maar van juli tot en met september vielen omzet en resultaat allebei tegen. Het bestuur verlaagt nu de prognose voor heel 2019. De omzet zal volgens hen niet met 2 tot 5% stijgen, maar ongeveer gelijk zijn aan vorig jaar. Op de beurs daalde de koers na dit nieuws zo'n 4%.

 

De magere resultaten hebben te maken met de spagaat waarin Signify zich bevindt. Enerzijds maakt het bedrijf nog steeds groeilampen, in 2018 waren deze lampen nog goed voor twee derde van het totale resultaat. De gloeilamp maakt echter plaats voor de ledlamp en dat is nu in de resultaten te zien. Op zich geen probleem, maar de omzet van ledverlichting (die bestaat uit lichtbronnen en de Philips Hue tak) maakt de verwachtingen nog niet waar.

 

Vanwege de negatieve resultaten probeert de verlichtingsfabrikant zijn kosten te verlagen, in het derde kwartaal daalden deze met € 16 miljoen. In zijn fabriek in Turnhout (België) ontslaat Signify 121 werknemers. In de fabriek, waar traditionele lichtbronnen gemaakt worden, blijft nog een klein aantal mensen aan het werk. De kastuinbouw maakt namelijk nog gebruik van deze lampen.Links

www.signify.com/nl-nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, retail, winkel, licht, verlichting, lamp, fabrikant, led, halogeen, armatuur, domotica, bluetooth, app, #philips, #philipshue, #philipshuebridge, #signify

Gerelateerd nieuws
Interieuromzet Q3 weer uitstekend
De Nederlandse detailhandel heeft in het derde kwartaal van 2019 3,7% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. En opnieuw doet de interieurbranche het veel beter.
lees verder
 
Object laatste keer in Haka
lees verder
 
Kleurenpalet Chromotica van Vibia
lees verder
Nieuwe handgeblazen lampcollectie Sino
Italiaanse verlichtingsfabrikant Prandina introduceert Sino, een nieuwe serie lampen van handgeblazen glas.
lees verder
 
Interieurjournaal veilig
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden