Minder vraag naar Signify

Woensdag 30 oktober 2019

Signify, de verlichtingstak van Philips, heeft te maken met een moeilijke markt. De resultaten over het derde kwartaal vallen tegen en de verwachtingen voor het jaar zijn naar beneden bijgesteld.
Minder vraag naar Signify

Zowel in Europa en de VS als in China is minder vraag naar de producten van Signify. Hier hield het bedrijf al rekening mee, maar van juli tot en met september vielen omzet en resultaat allebei tegen. Het bestuur verlaagt nu de prognose voor heel 2019. De omzet zal volgens hen niet met 2 tot 5% stijgen, maar ongeveer gelijk zijn aan vorig jaar. Op de beurs daalde de koers na dit nieuws zo'n 4%.

 

De magere resultaten hebben te maken met de spagaat waarin Signify zich bevindt. Enerzijds maakt het bedrijf nog steeds groeilampen, in 2018 waren deze lampen nog goed voor twee derde van het totale resultaat. De gloeilamp maakt echter plaats voor de ledlamp en dat is nu in de resultaten te zien. Op zich geen probleem, maar de omzet van ledverlichting (die bestaat uit lichtbronnen en de Philips Hue tak) maakt de verwachtingen nog niet waar.

 

Vanwege de negatieve resultaten probeert de verlichtingsfabrikant zijn kosten te verlagen, in het derde kwartaal daalden deze met € 16 miljoen. In zijn fabriek in Turnhout (België) ontslaat Signify 121 werknemers. In de fabriek, waar traditionele lichtbronnen gemaakt worden, blijft nog een klein aantal mensen aan het werk. De kastuinbouw maakt namelijk nog gebruik van deze lampen.Links

www.signify.com/nl-nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, retail, winkel, licht, verlichting, lamp, fabrikant, led, halogeen, armatuur, domotica, bluetooth, app, #philips, #philipshue, #philipshuebridge, #signify

Gerelateerd nieuws
Design Tales in muurafwerking
Design Tales, een agenturenbedrijf voor meubelen en verlichting heeft een bijzondere uitbereiding. Het bedrijf wordt de Nederlandse ambassadeur van St. Leo.
lees verder
Wonenbeurs gaat digitaal
De VT Wonen & Designbeurs gaat dit jaar niet door in fysieke vorm, maar wordt gedurende de gehele maand oktober digitaal gehouden. De Let's get digital editie!
lees verder
Nieuwe directeur Light + Building
De volgende editie van de biŽnnale Light + Building in 2022 staat onder de hoede van een nieuwe directeur.
lees verder
Welten By Eve
Pascal Welten is vanaf vandaag aan de slag gegaan bij de het verlichtingslabel By Eve uit Schilde.
lees verder
 
Lola, lo-lo-lo-lo-lola
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden