Meubelbeurs Brussel 2021 komt eraan

Donderdag 21 oktober 2021

Na een jaar zonder beurs wordt de Meubelbeurs Brussel weer georganiseerd van 7-10 november en iedereen is van harte welkom.
Meubelbeurs Brussel 2021 komt eraan
Meubelbeurs Brussel 2021 komt eraan Meubelbeurs Brussel 2021 komt eraan

In de afgelopen twee jaar is het duidelijk geworden dat het digitale veel kan opvangen, maar dat beurzen toch een unieke plek innemen in de handel. En zeker als het over meubelen gaat. Kijken, voelen, testen: dat gaat allemaal makkelijker in het echt. Een beurs brengt alle collecties voor het komende meubeljaar samen op één plek, wat het voor de aankopers makkelijk maakt om hun keuze te maken. Uit het enthousiasme van fabrikanten en de meubelhandel valt nu al op te maken hoe hard de Meubelbeurs Brussel wordt geapprecieerd en hoe hard de beurs werd gemist. 

 

Na een moeilijke tijd komt de meubelhandel en -fabrikanten eindelijk opnieuw bij elkaar in Brussels Expo. De beurs zit ook aardig vol, met een mooi aanbod om uit te kiezen. Door een kortere aanlooptijd is de beurs dit jaar iets kleiner dan normaal, maar nog steeds de moeite waard. Naast de vertrouwde exposanten zijn er trouwens uitzonderlijk veel nieuwkomers dit jaar.

 

Om de zoektocht te vergemakkelijken en ervoor te zorgen dat fabrikanten de juiste klanten ontmoeten, zijn de exposanten zoals gewoonlijk ingedeeld in overzichtelijke segmenten. Zoek je eerder naar hedendaags modern meubilair?

Dan is City in hallen 3, 4 en 5 waar je je bezoek begint. De marktleiders van de Belgische meubelindustrie tonen zich trots in de imposante hall 5, sterke internationale fabrikanten vind je in hallen 3 en 4. Mag het nog iets strakker? Dan ontdek je in hall 3 betaalbaar design in Square.

Misschien is de landelijke of industriële sfeer meer je ding? Ga dan zeker kijken in Fusion, in hal 8. In Holland à la Carte in de Patio komen beide stijlen samen. De rode draad is hier het Nederlands fabricaat. Voor slaapspecialisten is er one-stop-shopping in hal 6. Brussels by Night toont er verschillende Belgische en buitenlandse fabrikanten met zowel technische vernieuwingen als sfeervolle slaapconcepten. Voor prijsbewust meubilair tenslotte kan je terecht in Mozaïek in hal 9.

 

Op de website van de beurs staan de exposanten netjes vermeld, in allerlei categorieën en segmenten. Hiermee kan een voorselectie voor bezoek aan de beurs gemaakt worden. Het is daarbij zeker goed om ook eens bij onbekende aanbieders binnen te stappen, kan altijd een verrassing opleveren.

 

Tijdens de beurs gelden een aantal maatregelen vanwege de nog steeds heersende Covid 19. Meer hierover op de website van de beurs, het is goed om deze vooraf te bekijken.

 

In de passages tussen de hallen worden normaal gezien de stijltrends voorgesteld. Alleen heeft de pandemie alles grondig door elkaar gegooid. Duurzaamheid is daarbij belangrijk. Daarom worden dit jaar geen trends die inspelen op de korte termijn, maar producten die inspelen op de lange termijn getoond. Dat kan zowel door het gebruik van ecologische materialen zijn, als door een tijdloos ontwerp of een circulair bedrijfsmodel.

 

Op dinsdagavond 9 november worden de traditionele Balthazars uitgereikt. Met deze awards willen we een bijzondere innovatie, een origineel ontwerp of een inspirerende collectie in de kijker zetten. Op deze feestelijke ceremonie ontvangen de winnaars een reuzenfles champagne. De champagne vloeit er ook rijkelijk, een ideaal networking moment voor exposanten en bezoekers.

 

En uiteraard leent Brussel zich uitstekend voor een overnachting en culinaire verrassingen. De Meubelbeurs Brussel wordt gehouden van 7-10 november in Brussels Expo.Links

www.meubelbeurs.be

Tags

Meubelbeurs Brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Moza´ek, award, winnaar, prijs, uitreiking, balthazar, champagne, crisis, corona, covid-19, #meubelbeursbrussel, #mbb, #brusselsexpo, #meubelbeurs, #meubelbeursbe

Gerelateerd nieuws
Noviteiten Prandina
Twee interessante modellen van de jubilerende Italiaanse firma Prandina zijn de Led Machine- en de Novia-collectie.
lees verder
Actona en Himolla in Woonindustrie
De Woonindustrie (DWI) heeft er twee grote namen bij. Tijdens de Vakdagen zijn in Nieuwegein ook Actona en Himolla te zien.
lees verder
LS Bedding zwaait CEO duo uit
1 Januari betekende bij LS Bedding niet alleen de start van een nieuw jaar, maar ook van een nieuw tijdperk. Na 20 jaar samen het bedrijf geleid te hebben, namen Peter De Meyer en Frank Verschuere afscheid als ceo van het bedrijf.
lees verder
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
 
Groene fulfilment bij Orderchamp
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden