Ghyczy sluit na 50 jaar

Zaterdag 23 oktober 2021

Meubelmaker Ghyczy uit Swalmen heeft na een halve eeuw besloten de deuren van het atelier van het familiebedrijf definitief te sluiten.
Ghyczy sluit na 50 jaar
Ghyczy sluit na 50 jaar

Begin vorige maand liet Ghyczy al weten te gaan reorganiseren en zich te herbezinnen over de toekomst. Nu heeft eigenaar en art director Felix Ghyczy (foto 1, rechts) de beslissing genomen: het atelier gaat sluiten. Wel wil de familie Ghyczy - vader Peter Ghyczy (foto 1, links) richtte in 1972 het bedrijf op - bezig blijven met het ontwerpen en ontwikkelen van producten.

In het voorjaar opende Ghyczy, maker van bekende ontwerpen als de Garden Egg Chair (foto 2, links) en de Jodie SO2-stoel (foto 2, rechts), nog een showroom aan de Spuistraat in Amsterdam. Een maand later volgde daar een show in samenwerking met de Italiaanse stoffenfabrikant Dedar.

Al eerder werd aangegeven dat nieuwe orders niet meer werden aangenomen, wel kunnen er nog enkele vintage-items uit het archief worden gekocht. Hiervoor konden klanten nog een privé bezoek plannen om de collectie en exclusieve vintage stukken van Peter en Felix Ghyczy te bekijken.Links

www.ghyczy.com

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubilair, woonkamer, projectinrichting, kantoor, showroom, stoel, fauteuil, tafel, bank, design, ontwerp, stof, bekleding, gestoffeerd, stofferen, reorganisatie, reorganiseren, #ghyczy

Gerelateerd nieuws
 
Elfde A-Meubel
lees verder
Nieuwe Knoll collecties
Knoll toonde recent de nieuwe collecties voor 2022 in samenwerking met toonaangevende hedendaagse talenten. Onder meer ontwerpers Antonio Citterio en Piero Lissoni droegen bij aan de creatieve evolutie.
lees verder
Geen doorstart voor Homestock
Homestock, met zes filialen en een webshop werd eind juni failliet verklaard. Er was direct belangstelling voor een doorstart, maar dit is niet gelukt.
lees verder
 
Nieuwe Belgische galerie
lees verder
Waarom een regendouche?
[Sponsored artikel] - We richten onze badkamer meer en meer in als een volwaardige ontspanningsruimte. Daar past een regendouche, uitgerust met een grote douchekop, zeker bij.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden