Ghyczy sluit na 50 jaar

Zaterdag 23 oktober 2021

Meubelmaker Ghyczy uit Swalmen heeft na een halve eeuw besloten de deuren van het atelier van het familiebedrijf definitief te sluiten.
Ghyczy sluit na 50 jaar
Ghyczy sluit na 50 jaar

Begin vorige maand liet Ghyczy al weten te gaan reorganiseren en zich te herbezinnen over de toekomst. Nu heeft eigenaar en art director Felix Ghyczy (foto 1, rechts) de beslissing genomen: het atelier gaat sluiten. Wel wil de familie Ghyczy - vader Peter Ghyczy (foto 1, links) richtte in 1972 het bedrijf op - bezig blijven met het ontwerpen en ontwikkelen van producten.

In het voorjaar opende Ghyczy, maker van bekende ontwerpen als de Garden Egg Chair (foto 2, links) en de Jodie SO2-stoel (foto 2, rechts), nog een showroom aan de Spuistraat in Amsterdam. Een maand later volgde daar een show in samenwerking met de Italiaanse stoffenfabrikant Dedar.

Al eerder werd aangegeven dat nieuwe orders niet meer werden aangenomen, wel kunnen er nog enkele vintage-items uit het archief worden gekocht. Hiervoor konden klanten nog een privé bezoek plannen om de collectie en exclusieve vintage stukken van Peter en Felix Ghyczy te bekijken.Links

www.ghyczy.com

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubilair, woonkamer, projectinrichting, kantoor, showroom, stoel, fauteuil, tafel, bank, design, ontwerp, stof, bekleding, gestoffeerd, stofferen, reorganisatie, reorganiseren, #ghyczy

Gerelateerd nieuws
Actona en Himolla in Woonindustrie
De Woonindustrie (DWI) heeft er twee grote namen bij. Tijdens de Vakdagen zijn in Nieuwegein ook Actona en Himolla te zien.
lees verder
Meubelbeurs Milaan naar juni
Om het meeste te kunnen halen uit het evenement is Salone del Mobile uitgesteld naar juni. De 60e editie van de Milanese beurs vindt plaats van 7-12 juni 2022.
lees verder
Nieuwe ceo Eijerkamp Groep
Eijerkamp Retail Groep in Zutphen heeft per 1 april een nieuwe ceo. De broers Hans-Jaap en Evert-Jan Eijerkamp dragen na ruim dertig jaar het stokje over aan Fred van Beek, die overkomt van Unilever.
lees verder
Rolf Bakx weg bij Romo
Na 26 jaar vertrekt managing director Rolf Bakx bij The Romo Group. Hij wil de stoffenbranche achter zich laten en begint een nieuw leven in Portugal.
lees verder
Bod Greiner op Recticel mislukt
Het Oostenrijkse bod heeft vorig jaar een bod op de resterende aandelen van Recticel. Nu blijkt dat vrijwel geen aandeelhouder hier op in is gegaan en inmiddels heeft Recticel ook een aantal bedrijfsonderdelen al verkocht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden