Meer matrasrecycling

Donderdag 27 juni 2019

De capaciteit van matrasrecycling in Nederland gaat omhoog dankzij de samenwerking van Retourmatras met Ikea (Ingka Investments) en Renewi.
Meer matrasrecycling

Terwijl Mline en DSM (i.s.m. met Auping) recent een volledig recyclebare matras hebben ontwikkeld, gaan  Ikea en Renewi investeren in de groei van de recyclingscapaciteit van Retourmatras, dat daarvoor tot meer dan een miljoen matrassen per jaar in Nederland kan recyclen.

De meerderheid van afgedankte matrassen in Nederland belandt volgens Retourmatras nu nog in verbrandingsovens omdat de recyclingscapaciteit volledig is benut. Retourmatras verwerkt gebruikte matrassen in Nederland tot grondstoffen voor nieuwe producten. Meer dan 90% van de materialen worden gereed gemaakt voor hergebruik via een zelf ontwikkeld automatisch proces dat matrasrecycling haalbaar maakt.
 
'Retourmatras kan met deze investering nieuwe klanten een duurzaam alternatief gaan bieden voor de verwerking van matrassen. We zijn erg verguld dat Ingka en Renewi ons steunen in de groei en toekomst van Retourmatras,' zegt Nanne Fioole, directeur en mede-eigenaar van Retourmatras.
 
Ingka Investments is onderdeel van ’s werelds grootste franchisenemer van het Ikea concept, de Ingka Group, waartoe ook de twaalf winkels en webwinkel van Ikea Retail in Nederland behoren. Door te investeren in innovatieve bedrijven, steunt het bedrijf onder andere de transitie naar een circulaire economie. 'Retourmatras biedt kansen om matrasrecycling verder op te schalen, in eerste instantie in Nederland, en mogelijk toekomstig ook in andere landen,” zegt Krister Mattsson, Managing Director van Ingka Investments. De productcategorie ‘matrassen’ is een van de belangrijkste voor Ikea.
 
Renewi zet jaarlijks ruim 14 miljoen ton afval om in bruikbare materialen als papier, glas en energie. Otto de Bont, ceo van Renewi: 'Deze samenwerking sluit perfect aan op onze visie dat afval niet bestaat en onze rol als verbindende schakel in de circulaire economie.'Links

www.auping.nl
www.dsm-niaga.com
www.ingka.com
www.ikea.com
www.mlineworldwide.com
www.retourmatras.nl

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, e-commerce, interieurwinkel, e-business, E-commerce, internet, shop, webshop, recycle, duurzaam, hergebruik, circulair, cradle-to-cradle, tapijt, #auping, #dsmniaga, #niaga, #ingka, #ikea, #mlineworldwide, #retourmatras

Gerelateerd nieuws
Auping matras leasen of bed ontwerpen
Auping lanceert de bedden-start-up Bedzzzy die het leasen van circulaire matrassen mogelijk maakt. Daarnaast lanceert de beddenfabrikant uit Deventer een app om digitaal een bed te ontwerpen.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Ikea lanceert nieuwe app
Ikea opende kort geleden haar kleinste winkel in Nederland: een geheel nieuwe app. Hiermee kunnen producten niet alleen bekeken, maar ook direct gekocht worden.
lees verder
Nieuwe slaapexposanten DWI
Een zestal nieuwe slaapexposanten is in september te zien tijdens de Vakbeurs van DWI (De Woonindustrie), van 1-4 september in Nieuwegein. Zij zullen hier hun klanten op 2 en 3 september begroeten met een ontbijt.
lees verder
 
Mood Brussel geannuleerd
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden