Meer matrasrecycling

Donderdag 27 juni 2019

De capaciteit van matrasrecycling in Nederland gaat omhoog dankzij de samenwerking van Retourmatras met Ikea (Ingka Investments) en Renewi.
Meer matrasrecycling

Terwijl Mline en DSM (i.s.m. met Auping) recent een volledig recyclebare matras hebben ontwikkeld, gaan  Ikea en Renewi investeren in de groei van de recyclingscapaciteit van Retourmatras, dat daarvoor tot meer dan een miljoen matrassen per jaar in Nederland kan recyclen.

De meerderheid van afgedankte matrassen in Nederland belandt volgens Retourmatras nu nog in verbrandingsovens omdat de recyclingscapaciteit volledig is benut. Retourmatras verwerkt gebruikte matrassen in Nederland tot grondstoffen voor nieuwe producten. Meer dan 90% van de materialen worden gereed gemaakt voor hergebruik via een zelf ontwikkeld automatisch proces dat matrasrecycling haalbaar maakt.
 
'Retourmatras kan met deze investering nieuwe klanten een duurzaam alternatief gaan bieden voor de verwerking van matrassen. We zijn erg verguld dat Ingka en Renewi ons steunen in de groei en toekomst van Retourmatras,' zegt Nanne Fioole, directeur en mede-eigenaar van Retourmatras.
 
Ingka Investments is onderdeel van ’s werelds grootste franchisenemer van het Ikea concept, de Ingka Group, waartoe ook de twaalf winkels en webwinkel van Ikea Retail in Nederland behoren. Door te investeren in innovatieve bedrijven, steunt het bedrijf onder andere de transitie naar een circulaire economie. 'Retourmatras biedt kansen om matrasrecycling verder op te schalen, in eerste instantie in Nederland, en mogelijk toekomstig ook in andere landen,” zegt Krister Mattsson, Managing Director van Ingka Investments. De productcategorie ‘matrassen’ is een van de belangrijkste voor Ikea.
 
Renewi zet jaarlijks ruim 14 miljoen ton afval om in bruikbare materialen als papier, glas en energie. Otto de Bont, ceo van Renewi: 'Deze samenwerking sluit perfect aan op onze visie dat afval niet bestaat en onze rol als verbindende schakel in de circulaire economie.'Links

www.auping.nl
www.dsm-niaga.com
www.ingka.com
www.ikea.com
www.mlineworldwide.com
www.retourmatras.nl

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, e-commerce, interieurwinkel, e-business, E-commerce, internet, shop, webshop, recycle, duurzaam, hergebruik, circulair, cradle-to-cradle, tapijt, #auping, #dsmniaga, #niaga, #ingka, #ikea, #mlineworldwide, #retourmatras

Gerelateerd nieuws
 
Arli overgenomen
lees verder
 
Twee keer zoet bij Essenza
lees verder
Emma verkocht
Na eerdere aankondiging en goedkeuring van de mededingingsautoriteiten zijn meer dan de helft van de aandelen in de succesvolle matrassenverkoper Emma - The Sleep Company nu overgedragen.
lees verder
Wonenbeurs gaat digitaal
De VT Wonen & Designbeurs gaat dit jaar niet door in fysieke vorm, maar wordt gedurende de gehele maand oktober digitaal gehouden. De Let's get digital editie!
lees verder
 
Let's meet again op MBB!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden