Meer loon in nieuwe cao

Dinsdag 14 juni 2022

Inretail heeft met de vakbonden een onderhandelaarsresultaat bereikt voor een nieuwe Nederlandse cao Retail Non-Food, die een halfjaar gaat gelden. Een loon stijging van 4,36%.
Meer loon in nieuwe cao

Bij groen licht van de achterban van de vakbonden is er op 24 juni een akkoord. De cao gaat een half jaar gelden, van 1 juli tot en met 31 december 2022 en de loonschalen worden met 4,36% verhoogd.

 

De verhoging is afgesproken voor de loontabellen en salarissen binnen het loongebouw. Omdat het belangrijk is dat werknemers in deze tijd een loonsverhoging krijgen, is gekozen voor een cao voor een half jaar. In dit half jaar kunnen onderwerpen voor de volgende cao worden voorbereid en uitgewerkt, zoals een onderzoek naar beloningsstructuren in de branche.

 

Werknemers die per 1 juli meer verdienen dan het maximum van hun schaal, maar niet meer dan € 4.000 ontvangen een eenmalige bruto uitkering van 2,5% van zes maandsalarissen.

 

De cao-partijen spraken af om avondwerk voor winkelmedewerkers te beperken tot maximaal twee avonden per week, met uitzondering van de drukke en belangrijke maand december. Medewerkers krijgen het recht gebroken diensten te weigeren. Met oog op een betere werk-privébalans komt er onderzoek rond de regeling in de cao over flexibel werken.

 

Bij vacatures krijgen parttime medewerkers die al in dienst zijn voorrang bij het invullen van de vrijgekomen uren.

 

Voor medewerkers die vanuit hun functie thuis kunnen werken, is een thuiswerkvergoeding van € 2 netto per dag afgesproken. BHV-ers ontvangen een jaarlijkse vergoeding van € 75 bij het behalen of verlengen van hun certificaat.Links

www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, loon, arbeidsvoorwaarden, vernieuwing, cao, vakbonden, overleg, afspraken, jaarafspraken, #inretail

Gerelateerd nieuws
Interieurretail mei in mineur
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,4% lager, opnieuw een stevige inflatie dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
lees verder
Douche metamorfose
[Sponsored artikel] - Een moment onder de douche is een echt wellnessmoment. Wie kiest voor een make-over van de badkamer, geeft best extra aandacht aan de douche die een centrale eyecatcher voor optimale sfeer in de badkamer.
lees verder
 
Mijn digitale zaak
lees verder
Gezellige zomeravonden rond vuur
[Sponsored artikel] - Heerlijk lange zomeravonden, het is dus tijd om de vuurkorf en de BBQ te voorschijn te halen. Toch mag je niet zo maar in het wilde weg een vuurtje stoken. Wat zijn dus de doís en doníts voor vuur in je tuin?
lees verder
 
Eerste signaal zwakkere consumptie
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden