Meer loon in nieuwe cao

Dinsdag 14 juni 2022

Inretail heeft met de vakbonden een onderhandelaarsresultaat bereikt voor een nieuwe Nederlandse cao Retail Non-Food, die een halfjaar gaat gelden. Een loon stijging van 4,36%.
Meer loon in nieuwe cao

Bij groen licht van de achterban van de vakbonden is er op 24 juni een akkoord. De cao gaat een half jaar gelden, van 1 juli tot en met 31 december 2022 en de loonschalen worden met 4,36% verhoogd.

 

De verhoging is afgesproken voor de loontabellen en salarissen binnen het loongebouw. Omdat het belangrijk is dat werknemers in deze tijd een loonsverhoging krijgen, is gekozen voor een cao voor een half jaar. In dit half jaar kunnen onderwerpen voor de volgende cao worden voorbereid en uitgewerkt, zoals een onderzoek naar beloningsstructuren in de branche.

 

Werknemers die per 1 juli meer verdienen dan het maximum van hun schaal, maar niet meer dan € 4.000 ontvangen een eenmalige bruto uitkering van 2,5% van zes maandsalarissen.

 

De cao-partijen spraken af om avondwerk voor winkelmedewerkers te beperken tot maximaal twee avonden per week, met uitzondering van de drukke en belangrijke maand december. Medewerkers krijgen het recht gebroken diensten te weigeren. Met oog op een betere werk-privébalans komt er onderzoek rond de regeling in de cao over flexibel werken.

 

Bij vacatures krijgen parttime medewerkers die al in dienst zijn voorrang bij het invullen van de vrijgekomen uren.

 

Voor medewerkers die vanuit hun functie thuis kunnen werken, is een thuiswerkvergoeding van € 2 netto per dag afgesproken. BHV-ers ontvangen een jaarlijkse vergoeding van € 75 bij het behalen of verlengen van hun certificaat.Links

www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, loon, arbeidsvoorwaarden, vernieuwing, cao, vakbonden, overleg, afspraken, jaarafspraken, #inretail

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
Groei Intergamma
Intergamma rapporteert een omzetgroei over 2022 en maakt nieuwe benoemingen bekend in de raad van commissarissen.
lees verder
Banenwinkel is geopend
Op 1 juni is de eerste banenwinkel geopend in de binnenstad van Inretail, als onderdeel van een uitgebreide campagne voor nieuw personeel.
lees verder
Zuiver verkleint merkenportfolio
De Zuiver Group viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Het is volgens het bedrijf tijd voor een nieuw hoofdstuk, waarin het uitbouwen van de merken en partnerschap met dealers centraal staan.
lees verder
Digitale academie
De Digitale Academie van de Ambiente, Christmasworld en Creativeworld georganiseerd door de Messe Frankfurt gaat van start met duurzaamheid als openingsthema.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden