Meer licht in huis brengen

Maandag 18 december 2023

[Sponsored artikel] - We zitten aan het einde van het jaar en dat worden niet voor niets ‘de donkere dagen’ genoemd. Je merkt in deze tijd extra dat je behoefte hebt aan licht. Hoe kan je meer licht in huis brengen? Lees onze tips!
Meer licht in huis brengen

In deze tijd van donkere dagen, merk dat je behoefte hebt aan licht. Er wordt zelfs gesteld dat licht van levensbelang is. Je kunt daar natuurlijk simpelweg voor zorgen door meer lampen in huis aan te zetten, maar er zijn nog meer slimme manieren om meer licht in huis te brengen. We zetten een aantal tips op een rij.

Maximaliseer natuurlijk licht
Natuurlijk licht heeft een grote voorkeur ten opzichte van kunstmatig licht. Het draagt zelfs bij aan onze fysieke gezondheid, de gemoedstoestand en de algehele kwaliteit van de leefomgeving. Een aantal voordelen van natuurlijk licht op een rij:

• Belangrijke bron van vitamine D
• Voldoende daglicht helpt beter te slapen
• Het heeft een positieve invloed op de stemming
• Het verbetert de concentratie
• Het is milieuvriendelijker dan kunstmatige verlichting
• Het vermindert vermoeidheid en oogspanning

Je kunt natuurlijk licht in huis maximaliseren door ramen zoveel mogelijk vrij te laten van obstakels en transparante gordijnen of jaloezieën te gebruiken die het zonlicht niet belemmeren. Een wat meer rigoureuze, maar hele effectieve manier is het aanbrengen van meer ramen, een lichtkoepel in het dak of een lichtstraat met meerdere ramen. Zeker het overwegen waard als je gaat verbouwen.

Laat het licht weerkaatsen in huis
Om het natuurlijke licht zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen en te laten weerkaatsen, is het goed om zoveel mogelijk gebruik te maken van lichte kleuren. Lichte kleuren op de vloer, de muren, plafonds en vloeren. Deze weerkaatsen het licht en zorgen voor een ruimtelijk gevoel in huis. Zorg er ook voor dat het niet te vol met meubels staat, zodat het licht genoeg ruimte krijgt. En denk bijvoorbeeld ook aan het ophangen van spiegels in huis die het licht letterlijk kunnen weerkaatsen.

Zet de juiste lampen neer
Er zijn manieren om daglicht te faken en ervoor te zorgen dat het lijkt alsof je meer daglicht binnenkrijgt. Zo zijn er speciale daglichtlampen of led panelen die de indruk wekken van meer daglicht in een bepaalde ruimte. Dit kan bijvoorbeeld ideaal zijn op de werkkamer, waar je wat meer tijd vertoeft en minder daglicht krijgt. Denk verder goed na over de plaatsing van de juiste lampen op de juiste plek. Daarbij maak je een verschil tussen sfeerlicht en functioneel licht. Het maken van een lichtplan kan daarbij helpen. Teken een plattegrond en geef aan welke soort verlichting je op welke plek nodig hebt. Lees ook de andere artikelen over verlichting op deze website voor meer inspiratie.

Plaats de meubels strategisch in de ruimte
Wanneer een ruimte meer licht krijgt, dan oogt deze vanzelf een stuk ruimtelijker. Meubels kunnen het licht niet alleen blokkeren, maar ook optisch zorgen voor een minder ruimtelijk effect. Zorg voor voldoende ruimte tussen de meubels en de muren en kies bijvoorbeeld eerder voor een wat lager meubel dat niet tot het plafond komt. Dat zorgt meteen voor een ruimtelijker effect.

Met behulp van de bovenstaande tips kun je kijken hoe je in jouw huis meer licht kunt brengen. Ervaar zelf de voordelen van meer licht!


[Sponsored artikel]Links

www.bouw-handel.nl

Tags

Interieur, inrichting, wonen, woon, woning, licht, lichtstraat, verlichting, #dakraam, #lichtkoepel, #bouwhandel

Gerelateerd nieuws
Mogelijke overname Carpetright UK
Tapi wil Carpetright UK overnemen nadat dit bedrijf in grote financiėle problemen is gekomen.
lees verder
Fauteuil geļnspireerd door zee-inham
De nieuwe fauteuil Cala, door Simone Cagnazzo ontworpen voor Liu Jo Living, is geļnspireerd op de kenmerken van een zee-inham: zeer open en zich iets uitstrekkend tot in het vasteland, in een ondiepe zee.
lees verder
 
Een cadeautje van een lamp
lees verder
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden