Luxe salontafels voor de lente

Maandag 25 april 2022

Voor de consument die in het voorjaar op zoek is naar een salontafel valt, natuurlijk, genoeg te kiezen. Interieurjournaal stelt enkele nieuwe luxe exemplaren voor.
Luxe salontafels voor de lente
Luxe salontafels voor de lente Luxe salontafels voor de lente

Hoewel Castelijn de door Dick Spierenburg ontworpen TS-salontafels nog maar kort geleden lanceerde, werd er tijdens Destination: Design in Den Haag alweer een vierde salontafel toegevoegd: een elegante tonvorm van 147x77cm (foto 1). Tegelijk met deze vierde vorm wordt een tweede hoogtemaat van 34cm geïntroduceerd. Daardoor ontstaat ook gelijk de mogelijkheid om meerdere salontafels deels overlappend met elkaar te combineren. Er is keuze uit verschillende vormen pootjes die met elkaar gecombineerd kunnen worden om de salontafel aan te laten sluiten bij de Circlips eettafel óf juist bij de Foliant eettafel.

 

De decoratieve en functionele salontafel PK60™ van Poul Kjærholm (foto 2) is volgens Fritz Hansen een werk van toegepaste kunst en een belangrijk voorbeeld van midcentury Deens design dat getalenteerd vakmanschap en innovatie combineert. De nooit eerder uitgebrachte salontafel maakt deel uit van de feestelijkheden rond de 150ste verjaardag van het bedrijf. De PK60, ontleent zijn ontwerp aan de moderne kunst - met name aan de werken van de Japanse beeldhouwer Isamu Noguchi. De tafel heeft een transparant glazen blad dat de sculpturale vorm van het onderstel onthult, bestaand uit drie in elkaar verstrengelde stukken zwart essenhout of Oregon Pine. De basis van houtfineer speelt met de mogelijkheden van stoombuigtechnieken, waarbij nieuwe vormen tot een geheel worden gebogen.

 

De Amerikaanse designer Aaron Scott ontwierp de Loch salontafel (foto 3) voor buitenshuis gebruik. Gemaakt van Atlantische ceder (geconserveerd met een levenslange biologische houtbehandeling), zal de basis geleidelijk zilvergrijs worden bij blootstelling aan de elementen. De tafel kost $ 5.600.Links

www.fritzhansen.com
www.castelijn.nl
www.aaronscottdesign.com

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, meubel, design, designmeubel, ontwerper, meubelmaken, meubelmaker, tafel, salontafel, buitenwonen, tuinmeubel, tuinmeubilair, outdoor, buitenmeubel, #aaronscottdesign, #castelijn, #castelijnmeubelindustrie, #fritzhansen

Gerelateerd nieuws
Handvol nieuws Carl Hansen
Victors Design Agency, agent van Carl Hansen & Son, stelt de vijf nieuwe collecties van het merk voor.
lees verder
Interieurretail mei in mineur
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,4% lager, opnieuw een stevige inflatie dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
lees verder
 
Home Stock failliet
lees verder
Douche metamorfose
[Sponsored artikel] - Een moment onder de douche is een echt wellnessmoment. Wie kiest voor een make-over van de badkamer, geeft best extra aandacht aan de douche die een centrale eyecatcher voor optimale sfeer in de badkamer.
lees verder
 
Eindexamenexpositie Cibap studenten
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden