Lights in Blokzijl

Dinsdag 05 november 2019

In de donkere decembermaand wordt dit jaar voor het eerst Lights in Blokzijl georganiseerd. Een zes dagen durende workshop lichtontwerp, gecombineerd met een lichtcongres en lichtfestival.
Lights in Blokzijl

Lights in Blokzijl is het zusje van Lights in Alingsas. Eenzelfde soort evenement, dat in Zweden al 20 jaar wordt georganiseerd. De Nederlandse organisatie is in handen van Berlux lighting, gevestigd in Blokzijl.  Lights in Blokzijl bestaat uit drie onderdelen. Tijdens de internationale lichtontwerp workshop wordt van 6 - 12 december een lichtkunstwerk ontworpen en gebouwd, onder leiding van een workshopleader (of duo). Deze workshopleaders zijn de internationale lichtontwerpers: Roberto Corandini (Italië), Sjoerd van Beers + Juliette Nielsen (NL), Luciana Alanis (Zwitserland), Korhan Şişman (Turkije),  Anuj Gala (Finland) + Rogier Hengeveld (NL), Kapil Surlakar (India), Johan Moritz + Tina Wikström (Zweden). Zij nemen elk 10 studenten en professionals onder hun hoede. Inschrijven kan via de website.

 

Op 11 december wordt er een Engelstalig lichtcongres georganiseerd. Sprekers vanuit de wetenschap, architectuur en lichtontwerp geven dan presentaties over licht gerelateerde onderwerpen. Als afsluitend onderdeel van het congres presenteren de zeven workshopteams hun lichtkunstwerken. Aansluitend begint het lichtfestival Lights in Blokzijl. Van 11 - 22 december (van 17 tot 22u) zijn de lichtkunstenwerken gratis voor iedereen te zien.Links

www.berluxlichtarchitectuur.nl
www.lightsinblokzijl.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, project, outdoor, tuin, verlichting, lamp, muurlamp, verlichtingsartikel, lichtelement, designverlichting, designlamp, hanglamp, tafellamp, vloerlamp, #berlux, #lightsinblokzijl

Gerelateerd nieuws
 
LED verlichting niet verplicht
lees verder
Verplichte overstap naar led
U wist het al? Vanaf 1 juli 2020 mogen bedrijven in Nederland alleen nog maar led gebruiken. Dit vraagt om forse investeringen, het roept vragen op en er is sprake van scepsis over de kwaliteit van ledverlichting. De NSVV geeft antwoorden.
lees verder
Voorjaar in veelzijdig ETC
Op maandag 3 en dinsdag 4 februari vond de voorjaarseditie van de ETC Design Experience plaats. Er werd een jubileum gevierd, er werden plannen gesmeed en er was vooral veel moois te zien van de exposanten.
lees verder
 
Nieuwe bestuursvoorzitter Elvang
lees verder
Voorjaar bij Maretti Lighting
Maretti Lighting ontwerpt, produceert en levert designverlichting. Het bedrijf introduceert dit voorjaar een nieuw armatuur, gebaseerd op de tulp.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden