Dalende omzet Belgische meubelindustrie

Dinsdag 05 november 2019

Fedustria, de federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie, maakt bekend dat het vertrouwen van de Belgische consument in september 2019 een nieuw dieptepunt bereikte. De omzet daalde in de eerste helft van 2019 met 3,5%.
Dalende omzet Belgische meubelindustrie

De daling van de omzet in de meubelindustrie is sterkst in de sector van het woonmeubilair (-3,9% in 2018; -6,6% in de eerste helft van 2019). Ook de omzet van keuken- en badkamermeubelen daalt met 4%, terwijl die in 2018 nog positief was (+3,3%). Kantoor- en winkelmeubelen dalen licht, terwijl de slaapsector beter nieuws meldt: matrassen en bedbodems plussen (+1,3%) in het eerste semester van 2019.

 

De mogelijke redenen voor de omzetdaling in de meeste sectoren blijven grotendeels onveranderd: lage bezoekersaantallen in de Belgische meubelhandel, nog steeds de belangrijkste afzetmarkt voor veel Belgische producenten, een laag consumentenvertrouwen, andere prioriteiten bij de consument (tweedehands aankopen, online winkelen), politieke onzekerheid en de nakende Brexit.

 

De meubelexport maakt iets goed van de negatieve omzet. In de eerste helft van 2019 steeg de uitvoer van Belgische meubelen(inclusief doorvoer) namelijk in waarde met 7,1% in vergelijking met de eerste helft van 2018. Er werden voor 782 miljoen euro aan meubelen geëxporteerd. Onder meer de export naar Nederland groeit.Links

www.fedustria.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, industrie, fabrikant, meubelindustrie, meubelfabrikant, omzet, slaap, slapen, slaapkamer, matras, bed, bodem, ledikant, slaapsysteem, onderzoek, enqute, #fedustria

Gerelateerd nieuws
DPA Talk Welzijn & Design
Hoe dragen meubeldesigns en interieurontwerpen bij aan productiviteit, geluk en welzijn? Dat is het onderwerp van de 'Talk' in Design Post Amsterdam (DPA) op dinsdagavond 3 december.
lees verder
 
Out-of-office tafel Opera
lees verder
Vitra ook leasen via Flinders
Na Designlinq gaat ook Flinders Vitra-meubilair leasen. Flinders verwacht het zakelijk lease-aanbod in samenwerking met fabrikanten verder uit te breiden in de nabije toekomst.
lees verder
Kinnevik stapt uit Westwing
Kinnevik, de grootste aandeelhouder in Westwing, heeft al zijn aandelen verkocht. Rocket Internet is nu weer de grootste aandeelhouder
lees verder
Moroso en Diesel in Shanghai
Moroso en Diesel Living tonen binnenkort in Shanghai hun nieuws, vooral de rijke oogst uit het Milanese voorjaar.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden