Light+Building 2024 schatkamer

Maandag 22 januari 2024

Experts op het gebied van verlichtingsoplossingen presenteren van 3 tot 8 maart 2024 volgens Messe Frankfurt een ware schatkamer aan verlichtingsconcepten op Light+Building.
Light+Building 2024 schatkamer
Light+Building 2024 schatkamer Light+Building 2024 schatkamer

De focus van het topthema van Light+BuildingWork+Living, ligt op het modulaire gebruik van kamers en ruimtes, zowel binnen als buiten. Dit gaat gepaard met veranderende eisen aan verlichting: deze moet aanpasbaar en individueel bruikbaar zijn, maar ook verschillende functies integreren en hoogwaardig design combineren met innovatieve technologie. Over de trends schreef Interieurjournaal al eerder, maar gaat hier in op verschillende verlichtingssegmenten.

 

Designverlichting (foto 1) Als aspect van interieurontwerp zijn lichtbronnen ofwel een harmonieus onderdeel van het totaalconcept of trekken ze de aandacht als designobjecten. Ontwerpers experimenteren met nieuwe materialen en technologieën, werken samen met glasblazers en maken gebruik van duurzame productieprocessen en -bronnen. Er zijn collecties die geschikt zijn voor alle stijlen, waaronder ook armaturen met iriserende oppervlakken, geribbelde glaspanelen of glas van verschillende diktes. Onverwachte en contrasterende materiaalcombinaties resulteren in expressieve verlichtingsobjecten. Bezoekers vinden designcollecties bij veel exposanten, waaronder Artemide, Arkoslight, Bega, Bomma, Cangini E Tucci, Martinelli Luce, Molto Luce en Nimbus.

 

Nieuw werk (foto 2) Werken doen we steeds meer flexibel, thuis, op kantoor, of op reis. Dit vraagt om nieuwe verlichtingsconcepten voor interieurgebruik die rekening houden met de specifieke communicatieomstandigheden. Modulaire systemen die intelligente bediening combineren met een eenvoudig, elegant ontwerp bieden maximale flexibiliteit. Dankzij open rails kunnen LED-spots worden gecombineerd met hangende elementen, sensoren en allerlei andere elementen. Overzichtelijke, moderne armaturen kunnen direct boven werkplekken worden geplaatst zonder storende reflecties te creëren op reflecterende oppervlakken zoals tablets. Vlakke verlichtingselementen zorgen voor een verlichtingsontwerp dat harmonieert met de architecturale lijnen, waardoor een verscheidenheid aan toepassingen kan worden gebruikt binnen het kader van een uniforme designtaal. Strookverlichtingssystemen kunnen verschillende ruimtelijke dimensies creëren die op hun beurt dynamiek in de ruimte genereren. Lichtoplossingen voor de moderne werkwereld worden op Light + Building getoond door exposanten zoals Brumberg Leuchten, Delta Light, Erco, 3F Filippi & Targetti, Linea Light, Trillux en Zumtobel.

 

Akoestische verlichting (foto 3) Licht, kleur, meubilair - ze beïnvloeden allemaal het gevoel van een ruimte, maar dat geldt ook zeer zeker voor akoestiek. Armaturen hebben het potentieel om een aangename verlichtingssfeer te combineren met geluidsabsorberende kwaliteiten. De sleutel hiertoe zijn armaturen die duurzaam zijn vervaardigd uit vilt, gerecyclede plastic flessen of andere akoestisch effectieve materialen. In de vorm van akoestische panelen in verschillende maten en kleuren, maar ook als geïntegreerde lichtbronnen die aan wanden kunnen worden gemonteerd of aan plafonds kunnen worden opgehangen, hebben ze een subtiele invloed op het uiterlijk van de ruimte. Alphabet, Artemide, Flexxica, Zumi en XAL bieden nieuwe creaties die licht en akoestiek combineren.Links

www.light-building.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, project, outdoor, tuin, verlichting, lamp, muurlamp, verlichtingsartikel, lichtelement, designverlichting, designlamp, hanglamp, tafellamp, vloerlamp, duurzaamheid, connectiviteit, workandliving, technologie, digitaal, platform, evenementen, programma, rondleiding, shows, trends, #lightbuilding, #messefrankfurt, #LB24

Gerelateerd nieuws
 
Designplus Award winnaars
lees verder
 
Prijsverlagingen Jysk
lees verder
Klaar voor Light + Building
Van 3 tot 8 maart 2024 is de Frankfurter Messe weer het toneel van Light + Building. Ruim 2.130 bedrijven presenteren zich hier, waarvan het merendeel verlichtingsfabrikanten.
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
Kleinste Ikea
Ikea opent kleinste vestiging van Nederland in Leeuwarden. Dit Plan & Order Point zorgt voor goede bereikbaarheid in Friesland.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden