Licht is van levensbelang

Woensdag 07 april 2021

In het kader van Wereldgezondheidsdag (7 april) vraagt de Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde (NSVV) aandacht voor het gebrek aan goed en voldoende licht.
Licht is van levensbelang

Op de dag van zijn oprichting organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) jaarlijks de Wereldgezondheidsdag. Er is dan extra aandacht voor vaak onbekende oorzaken van ziekte. Volgens de NSVV is er onvoldoende aandacht voor het effect van effect van licht op welzijn, humeur en zelfs op gezondheid.

 

Het gebeurt volgens voorzitter John de Joode nog te vaak dat gebouwen vol hangen met de meest duurzame lampen in prachtige industrieel vormgegeven armaturen, maar dat er onvoldoende oog is voor het licht. NSVV is ruim 80 jaar geleden opgericht als brancheorganisatie voor professionals en inmiddels brengt de organisatie bij een steeds breder publiek het belang van goed licht onder de aandacht.

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat daglichtsimulatie een positief effect heeft op het bioritme. Het bioritme is de motor van slaappatronen, eetpatronen, lichaamstemperatuur, leer- en werkprestaties. Te weinig licht kan dit proces nadelig beïnvloeden en kan leiden tot gezondheidsklachten, slaapstoornissen, stress, concentratieproblemen of zelfs depressie.

 

Dit jaar publiceerde de NSVV ’10 tips voor verlichting van de thuiswerkplek’, omdat mensen nu vaker en langer thuiswerken. Het aanpassen van de kleur en de intensiteit van het licht volgens de stichting effect op welzijn en gezondheid. Warmwit licht zorgt voor ontspanning en rust, en de koele variant zorgt voor energie. Door kunstlicht in combinatie met daglicht op de juiste manier toe te passen, wordt een uitgebalanceerd dag- en nachtritme gecreëerd dat het natuurlijke bioritme versterkt, wat aanzet tot meer activiteit. De brochure gratis downloaden kan hier.Links

www.nsvv.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, retail, home office, thuiswerk, thuiswerkplek, werkplek, winkel, licht, verlichting, lamp, #nsvv, #nederlandsestichtingverlichtingskunde, #wereldgezondheidsdag

Gerelateerd nieuws
Noviteiten Prandina
Twee interessante modellen van de jubilerende Italiaanse firma Prandina zijn de Led Machine- en de Novia-collectie.
lees verder
Meubelbeurs Milaan naar juni
Om het meeste te kunnen halen uit het evenement is Salone del Mobile uitgesteld naar juni. De 60e editie van de Milanese beurs vindt plaats van 7-12 juni 2022.
lees verder
Nieuwe ceo Eijerkamp Groep
Eijerkamp Retail Groep in Zutphen heeft per 1 april een nieuwe ceo. De broers Hans-Jaap en Evert-Jan Eijerkamp dragen na ruim dertig jaar het stokje over aan Fred van Beek, die overkomt van Unilever.
lees verder
Eigen merk By Fonq
Op 11 januari 2022 lanceert online woonwinkel Fonq een eigen merk: By Fonq. Het eigen merk in modern living biedt een verfrissende collectie van kwalitatieve en toegankelijke woonproducten.
lees verder
Light + Building naar oktober
Messe Frankfurt heeft besloten om de Light + Building beurs uit te stellen en te verplaatsen naar het najaar van 2022.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden