Leukste interieurtrends 2023

Zaterdag 21 januari 2023

[Sponsored artikel] - Veel mensen werken tegenwoordig meer thuis en willen het interieur van hun huis daar ook op aanpassen Ga jij verbouwen of wat veranderen in je interieur? In dit artikel staan de leukste wonentrends voor 2023.
Leukste interieurtrends 2023

Trend №1: Wonen is werken
De corona pandemie heeft het thuiswerken doen toenemen. Dat aantal was al hoog: in 2019 werkte 4 op de 10 mensen regelmatig of incidenteel thuis. Inmiddels is de pandemie over, maar is dat aantal nog steeds stijgende. Een belangrijke woontrend is dus ook een kantoor in huis, de meest relaxte plekken om te werken en vooral niet te vergeten: een plek waar je rustig zonder stress een bak koffie kan drinken. Het is aan te raden om een kantoor te hebben in een afzonderlijke kamer zodat er zo min mogelijk overlast is van andere huisgenoten.

Trend №2: Wonen in duurzaamheid
Anno 2023 is duurzaamheid hét grote woord, ook op het gebied van woontrends. Er is steeds meer interesse in producten die duurzaam zijn. Duurzaam betekent dat een product ten eerste lang meegaat, maar ten tweede ook geen vervuilend productieproces is. Je kunt bijvoorbeeld denken aan rotan (rieten) stoelen, jute vloerkleden en vooral veel hout. Materialen als plastic en kunststof zijn minder in trek. Veel interieurs dit jaar zullen natuur hoog in het vaandel hebben staan.

Trend №3: Beelden en kunstwerken
Steeds meer mensen kiezen voor bepaalde soorten kunstwerken in huis in plaats van of naast de gewone planten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het plaatsen van bronzen beelden in je vensterbank, op de koffietafel in de woonkamer of ergens in de hoek van je huis. Ook is het steeds meer in om speciale kunstwerken aan de muur op te hangen: sommige mensen leggen er echt honderden euro’s voor neer. Hoewel lang niet elk huishouden zoiets heeft, is het wel een trend om in de gaten te houden.

Trend №4: Een erg krappe woningmarkt
Het is ook goed om de trends op de woningmarkt te volgen. Natuurlijk hebben huisprijzen en de beschikbaarheid van huizen veel effect op de manier hoe mensen omgaan met het interieur. Wil je bijvoorbeeld verhuizen, maar heb je de hoop opgegeven om een huis te vinden binnen je budget en naar jouw wens? Dan is het niet gek om te gaan verbouwen.

Trend №5: Functionele trends in het interieur
Omdat veel mensen dus thuiswerken en er niet in ieder huis plaats is voor een kantoor, gebeurt er veel om het interieur veel functioneler te maken. Je kunt tegenwoordig bijvoorbeeld een bureau makkelijk terug omvormen tot een kast. Ook zijn er andere manieren om je woonkamer tijdelijk om te toveren tot kantoor.

Conclusie
Om te concluderen, is thuiswerken een van de belangrijkste aandrijvers van trends in het interieurdesign van veel Nederlandse woonkamers. Misschien is dat bij jou ook wel het geval…


[Sponsored artikel]Links

www.artihove.nl

Tags

Interieur, inrichting, wonen, woon, woning, thuiswerken, beeld, kunstwerk, brons, bronzen beeld, #artihove

Gerelateerd nieuws
Duurzaamheid en innovatie centraal
Optimale vooruitzichten voor Techtextil en Texprocess 2024: een hoog niveau van vraag en internationaliteit in combinatie met een uitstekende mate van innovatie
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
B-Living focust op online uitbreiding
Als fusiebedrijf gespecialiseerd in glas en textiel, heeft interieurgroothandel B-Living, door strategische overnames de consumentenmarkt betreden. De onderneming wil binnen enkele jaren de helft van haar omzet online genereren.
lees verder
Dreigend faillissement Signa groep
De Oostenrijkse Signa Group, tot voor kort mede-eigenaar van onder andere De Bijenkorf, dreigt failliet te gaan.
lees verder
 
Nieuwe ceo Homefashion Group
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden