Leukste interieurtrends 2023

Zaterdag 21 januari 2023

[Sponsored artikel] - Veel mensen werken tegenwoordig meer thuis en willen het interieur van hun huis daar ook op aanpassen Ga jij verbouwen of wat veranderen in je interieur? In dit artikel staan de leukste wonentrends voor 2023.
Leukste interieurtrends 2023

Trend №1: Wonen is werken
De corona pandemie heeft het thuiswerken doen toenemen. Dat aantal was al hoog: in 2019 werkte 4 op de 10 mensen regelmatig of incidenteel thuis. Inmiddels is de pandemie over, maar is dat aantal nog steeds stijgende. Een belangrijke woontrend is dus ook een kantoor in huis, de meest relaxte plekken om te werken en vooral niet te vergeten: een plek waar je rustig zonder stress een bak koffie kan drinken. Het is aan te raden om een kantoor te hebben in een afzonderlijke kamer zodat er zo min mogelijk overlast is van andere huisgenoten.

Trend №2: Wonen in duurzaamheid
Anno 2023 is duurzaamheid hét grote woord, ook op het gebied van woontrends. Er is steeds meer interesse in producten die duurzaam zijn. Duurzaam betekent dat een product ten eerste lang meegaat, maar ten tweede ook geen vervuilend productieproces is. Je kunt bijvoorbeeld denken aan rotan (rieten) stoelen, jute vloerkleden en vooral veel hout. Materialen als plastic en kunststof zijn minder in trek. Veel interieurs dit jaar zullen natuur hoog in het vaandel hebben staan.

Trend №3: Beelden en kunstwerken
Steeds meer mensen kiezen voor bepaalde soorten kunstwerken in huis in plaats van of naast de gewone planten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het plaatsen van bronzen beelden in je vensterbank, op de koffietafel in de woonkamer of ergens in de hoek van je huis. Ook is het steeds meer in om speciale kunstwerken aan de muur op te hangen: sommige mensen leggen er echt honderden euro’s voor neer. Hoewel lang niet elk huishouden zoiets heeft, is het wel een trend om in de gaten te houden.

Trend №4: Een erg krappe woningmarkt
Het is ook goed om de trends op de woningmarkt te volgen. Natuurlijk hebben huisprijzen en de beschikbaarheid van huizen veel effect op de manier hoe mensen omgaan met het interieur. Wil je bijvoorbeeld verhuizen, maar heb je de hoop opgegeven om een huis te vinden binnen je budget en naar jouw wens? Dan is het niet gek om te gaan verbouwen.

Trend №5: Functionele trends in het interieur
Omdat veel mensen dus thuiswerken en er niet in ieder huis plaats is voor een kantoor, gebeurt er veel om het interieur veel functioneler te maken. Je kunt tegenwoordig bijvoorbeeld een bureau makkelijk terug omvormen tot een kast. Ook zijn er andere manieren om je woonkamer tijdelijk om te toveren tot kantoor.

Conclusie
Om te concluderen, is thuiswerken een van de belangrijkste aandrijvers van trends in het interieurdesign van veel Nederlandse woonkamers. Misschien is dat bij jou ook wel het geval…


[Sponsored artikel]Links

www.artihove.nl

Tags

Interieur, inrichting, wonen, woon, woning, thuiswerken, beeld, kunstwerk, brons, bronzen beeld, #artihove

Gerelateerd nieuws
Voorjaarsvakdagen DWI 2023
Op 5, 6, 7 en 8 februari vinden de Voorjaarsvakdagen plaats. Zij markeren het 30-jarige jubileum van De Woonindustrie. Dit wordt gevierd met een trendlezing en beursaanbiedingen van diverse exposanten.
lees verder
Retail december plus
De Nederlandse detailhandel heeft in december 2022 11% meer omgezet dan in december 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,5 procent lager.
lees verder
Goede sfeer op Showup
De 20e editie van vakbeurs Showup zit er weer op. Op 29 en 30 januari vonden nationale en internationale bezoekers hun weg naar de beurs voor home deco, gifts, stationery, lifestyle, kids en food.
lees verder
Weer doorstart Mondiart
December was een moeilijke maand voor Mondiart. Het bedrijf werd toen failliet verklaard. Nu is echter duidelijk dat een doorstart gelukt is, in kleinere vorm en op een nieuwe locatie.
lees verder
Duurzaamheid belangrijk thema
Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema op de consumentengoederenbeurzen Ambiente, Christmasworld en Creativeworld. Duurzame producten worden gepresenteerd onder het thema Ethical Style.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden