LED verlichting niet verplicht

Maandag 17 februari 2020

Afgelopen week suggereerde de NSVV in een persbericht ten onrechte dat Nederlandse bedrijven per 1 juli 2020 verplicht zijn uitsluitend LED-verlichting toe te passen. Wel worden er over drie jaar energiegerelateerde verplichtingen ingevoerd.
LED verlichting niet verplicht

Ook wij publiceerden vorige week dat per 1 juli 2020 bij bedrijven uitsluitend nog LED-verlichting mogen passen. Maar dat is niet juist. Weliswaar is een motie hierover aangenomen in de Tweede Kamer, maar dat is nog geen wet.

Op wat langere termijn staan wel energiegerelateerde maatregelen te wachten, waarbij LED-verlichting als een van de (vele) mogelijkheden om energiezuiniger te worden natuurlijk wel een rol zou kunnen spelen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland meldt dat elk kantoor groter dan 100 m2 per 1 januari 2023 minimaal energielabel C moet hebben: een Energie-Index van 1,3 of beter. Als dat niet het geval is, mag het pand niet meer als kantoor gebruikt worden. Deze verplichting staat reeds in het Bouwbesluit 2012.
 
De verplichting geldt overigens niet:
• als de kantoorruimte wordt gebruikt als nevenfunctie;
• als de kantoorruimte minder dan 50% is van de totale oppervlakte van het gebouw inneemt;
• bij monumenten
• bij panden die binnen twee jaar worden gesloopt, getransformeerd of onteigend.

Met het programma Energiebesparingsverkenner Kantoren (werkt alleen op Windows) is het mogelijk de verschillende energiebesparende mogelijkheden af te wegen.
Links

www.nsvv.nl
www.rvo.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ontwerp, design, ontwerp, lamp, licht, led, vloerlamp, verlichting, spot, dim, halogeen, led, armatuur, keurmerk, #nsvv, #nederlandsestichtingverlichtingskunde, #rvo, #rijksdienstvoorondernemendnederland

Gerelateerd nieuws
Geluidsdempende U van Axolight
Axolight presenteert de nieuwe versie van U-Light met een geluidsabsorberend paneel om de omgevingsgeluid te verminderen. Volgens de fabrikant is dit de perfecte oplossing om lichtkwaliteit, akoestisch comfort, technologie en ecologie te combineren.
lees verder
 
Economische crisis dodelijker dan corona
lees verder
Veiligheidsprotocol woonwinkels
Inretail heeft het protocol ‘Veilig winkelen’ dat samen met het Nederlandse ministerie van Economische Zaken werd ontwikkeld aangevuld met branchespecifieke protocollen.
lees verder
Salone del Mobile 2020 vervalt
Het zal niet meer als een grote verrassing komen: vanwege de corona-crisis vervalt de 2020-editie van Salone del Mobile in Rho - Milaan. De beurs wordt pas weer in 2021 gehouden.
lees verder
Geen compensatie woonwinkels
Nederlandse woonwinkels komen niet in aanmerking komen voor de TOGS-regeling, de noodsteun vanwege corona. Het ministerie maakt zichzelf belachelijk door deze retailers niet als rechtstreeks getroffen te bestempelen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden