Kosmische verlichting

Vrijdag 17 juni 2022

Productontwerper Marc de Groot vertaalt structuren, verhoudingen en patronen ontleend aan de natuur naar poŽtische, ruimtelijke lichtontwerpen. Het meest recente ontwerp was de lamp StarDust, die vorig jaar het levenslicht zag.
Kosmische verlichting
Kosmische verlichting Kosmische verlichting

De bolvormige StarDust verspreidt licht alsof het een op aarde geprojecteerde sterrenhemel is en refereert aan ons sterrenstelsel waarbij de stand van de maan de getijden van eb en vloed bepaalt. Het ontwerp bestaat uit stippen en lijnen met verschillende afmetingen en uitstraling. Met vierhoeken, vijfhoeken en zeshoeken weet Marc de Groot een perfecte bolvorm te creëren.

 

De lampen van De Groot zijn toegepast in projecten bij onder andere ABN Amro, Fortis, ASR, Starbucks en vele anderen. Inmiddels is Global Lighting de vaste partner voor de Verenigde Staten en Canadese markt. Vanuit het headquarter in Amsterdam bedient Marc de Groot zelf de Nederlandse en Belgische markt.Links

www.bymarcdegroot.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, hospitality, residentieel, kantoor, verlichting, designverlichting, licht, lamp, hanglamp, pendel, plafondlamp,

Gerelateerd nieuws
Interieurretail mei in mineur
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,4% lager, opnieuw een stevige inflatie dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
lees verder
 
Home Stock failliet
lees verder
 
Eindexamenexpositie Cibap studenten
lees verder
Faillissement Riverdale
Riverdale, gespecialiseerd in woonaccessoires en lifestyle - artikelen, is onlangs failliet verklaard.
lees verder
Nieuwe Philips Hue producten
Signify breidt zijn aanbod van slimme verlichting in de Philips Hue-serie uit met verschillende nieuwe producten. De aanvullingen moeten nog meer flexibiliteit, bediening en ontwerpopties bieden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden