Manifesto van Axolight

Donderdag 16 juni 2022

Neoplasticisme toegepast in design: de artistieke beweging die in 1917 in Nederland werd opgericht en gekenmerkt wordt door abstracte, minimalistische en geometrische vormen is de inspiratie voor Manifesto, de nieuwe Axolight lamp ontworpen door Timo Ripatti.
Manifesto van Axolight
Manifesto van Axolight Manifesto van Axolight

Met Manifesto presenteren Axolight en Timo Ripatti hun derde project samen na Cut (2019) en U-Light (2017). Net als de eerste twee collecties, wordt de nieuwe Manifesto-lamp volgens Axolight duidelijk geïnspireerd door abstractie en neoplastiek, gekenmerkt door stilistische durf en esthetische balans.

 

Manifesto is een wand- en plafondlamp met een diameter van ongeveer 60 cm, volledig uitgevoerd in metaal. Het genereert een indirecte lichtstroom van ongeveer 2600 Lumen. Het armatuur bevat dimbare LED-bronnen met een totaal vermogen van ongeveer 19W, met een kleurweergave-index (CRI) groter dan 90. De LED-driver en dimmer zijn in de lampbehuizing geïnstalleerd. De lamp kan rechtstreeks op het bedradingssysteem (plafond-/wandversie) of op een stopcontact (plug-in-versie) worden bevestigd. Als het licht uit is, lijkt de lamp op een bas-reliëf dat uit de muur komt. Als het licht aan is omringt het licht omringt het lichaam van de lamp met een halo op de achtergrond, waardoor het contrast tussen de verschillende vormen wordt versterkt.

 

Globa Finance uit Brussel is agent in België, Werner Peters Agenturen uit Houten in Nederland, beide hebben geen website.Links

www.axolight.it

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, hospitality, residentieel, kantoor, verlichting, designverlichting, licht, lamp, hanglamp, pendel, plafondlamp, #axolight, #manifesto

Gerelateerd nieuws
Interieurretail mei in mineur
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,4% lager, opnieuw een stevige inflatie dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
lees verder
 
Home Stock failliet
lees verder
 
Eindexamenexpositie Cibap studenten
lees verder
Faillissement Riverdale
Riverdale, gespecialiseerd in woonaccessoires en lifestyle - artikelen, is onlangs failliet verklaard.
lees verder
Nieuwe Philips Hue producten
Signify breidt zijn aanbod van slimme verlichting in de Philips Hue-serie uit met verschillende nieuwe producten. De aanvullingen moeten nog meer flexibiliteit, bediening en ontwerpopties bieden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden