Knoll breidt series uit

Vrijdag 08 oktober 2021

In september introduceerde de Duitse meubelfabrikant Knoll diverse nieuwe producten. Zij vullen de bestaande collecties van het bedrijf verder aan.
Knoll breidt series uit
Knoll breidt series uit Knoll breidt series uit

Knoll zet zijn samenwerking met Piero Lissoni voort en presenteert de uitbreiding van de KN-collectie. De KN Collection is uitgegroeid tot een familie van fauteuils en stoelen die opvalt door de minimalistische taal van het gebogen ontwerp, een combinatie van functionele kwaliteit en verfijnde looks. De nieuwste leden van de familie, de KN06 fauteuil en KN07 stoel (foto 1) zijn nu verkrijgbaar in een nieuwe versie met een onderstel, in twee afwerkingen: gepolijst aluminium en witte of zwarte Rilsan, voor vaste of draaibare versies.

 

De Matic-collectie bankcomponenten die in 2020 werd gepresenteerd, is uitgebreid met nieuwe modules (foto 2). Matic onderscheidt zich door zijn lage, lineaire stoelen versterkt door capitonné-details; de armleuningen en rugleuningen kunnen dankzij een intern mechanisme worden aangepast. De kussens maken de collectie compleet en garanderen volgens Knoll momenten van absolute ontspanning.

 

De Gould Sofa, een familie van gestoffeerde meubels gebaseerd de Amerikaanse jaren 50 en zijn architectuur, is ook bijgewerkt. De nieuwe benadering vroeg volgens de fabrikant ​​om de toevoeging van een nieuwe hoekeenheid. De collectie richt zich op meer ontspannen zitmeubelen, met ruime proporties dankzij de grote kussens en een grotere diepte.

 

Knoll voegt nog meer variatie toe door de Smalto-collectie tafels (foto 3), ontworpen door Edward Barber en Jay Osgerby, uit te breiden met een reeks lage ronde stukken, verkrijgbaar in verschillende maten en hoogtes geheel in geëmailleerd staal. De collectie is volgens het bedrijf een perfecte mix van stilistische innovatie en verfijnd vakmanschap, inclusief de afwerking van het metaal zelf, dat afhankelijk is van hoge temperaturen om een resultaat te bereiken dat vergelijkbaar is met verglazing.

 

Of Walter Knoll ook weer op IMM 2022 aanwezig is, is nog niet bekend.Links

www.walterknoll.de
www.knolleurope.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, project, kantoor, meubel, meubelen, kantoormeubel, office, meubelfabrikant, Milaan, Salone del Mobile, IMM, meubelbeurs, Keulen, Knoll, Walter, Wilhelm, WalterKnoll,

Gerelateerd nieuws
 
Ontwerp door de natuur
lees verder
Bernard Deheegher overleden
Bernard Deheegher, oud werknemer van Belgofurn en Fedustria, is eergisteren op 70-jarige leeftijd overleden.
lees verder
 
Maak kennis met de LXR18
lees verder
Eerste paal LFG Breukelen
Leolux Furniture Group (LFG) laat in Breukelen een Experience Center bouwen. De eerste paal voor de nieuwbouw werd vandaag, 14 oktober, geslagen door de vierde generatie van het Nederlandse familiebedrijf.
lees verder
Gelukkig bij Nancy Homestore
[sponsored artikel] - In het Centrum van Rotterdam zit de showroom van Nancy Homestore: een interieurzaak die met winkel en webshop er naar streeft om mensen blijer en gelukkiger te maken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden