Kleurrijke en happy Meubelbeurs Brussel

Maandag 15 november 2021

Er waren minder bezoekers, maar de reacties op de Meubelbeurs Brussel 2021 waren zowel bij bezoekers als exposanten zeer enthousiast. Een geslaagde editie!
Kleurrijke en happy Meubelbeurs Brussel
Kleurrijke en happy Meubelbeurs Brussel Kleurrijke en happy Meubelbeurs Brussel Kleurrijke en happy Meubelbeurs Brussel Kleurrijke en happy Meubelbeurs Brussel Kleurrijke en happy Meubelbeurs Brussel

Wie had na afloop van de Meubelbeurs Brussel 2019 kunnen denken dat we twee jaar zouden moeten wachten op een volgende editie? De afgelopen week werd in vier dagen het geduld van exposanten, retailers en de organisatie eindelijk beloond. En kijkt iedereen opgelucht en vooral trots terug op een uitzonderlijk geslaagde editie.

 

Op voorhand werd er natuurlijk rekening gehouden met minder bezoekers. Reizen is nog altijd niet heel gemakkelijk en veel bezoekers staan nog altijd wantrouwig tegenover evenementen. Maar wie er wel bij was, was laaiend enthousiast over het resultaat.

 

Dat de bezoekerscijfers teruggelopen zijn, daar staat niemand van te kijken met de huidige pandemie. De kwaliteit was er wel en er werd uitzonderlijk goed georderd. Vanuit het buitenland waren bijna alle grote aankoopgroeperingen aanwezig. In totaal kwamen er in 2021 16.171 bezoekers uit toch nog 38 landen. Dat zijn er 2.823 of 14,86% minder dan in 2019. Het gros van het bezoek kwam uiteraard uit België of de buurlanden. Op dat vlak is er dus niet veel veranderd. Toch had de organisatie uit de brede groep 'diverse landen' onverwacht meer bezoek, terwijl de cijfers voor de belangrijkste markten van de Meubelbeurs Brussel een daling lieten optekenen. Er waren 208 Belgen en Luxemburgers minder, een lichte daling dus van -3,18%. Belgen en Luxemburgers zijn zo samen goed voor bijna 40% van het bezoek.

 

Nederland blijft de belangrijkste bezoekersgroep uit het buitenland, met een aandeel van meer dan 23%. In 2021 vonden wel 1.448 minder Nederlanders de weg naar Brussel. Frankrijk was met 976 bezoekers minder ten opzichte van 2019 toch nog goed voor 1.768 bezoekers of bijna 11% van het totaal. Uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kwamen 775 bezoekers. Dat zijn er 44% minder dan in 2019. De grootste daling komt echter uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Het was vooral voor Britten bijzonder gecompliceerd geworden om de Europese Unie binnen te komen, door zowel de Brexit als en vooral door de beperkingen omwille van covid-19.

 

Het aanbod op de Meubelbeurs 2021 was minder uitgebreid dan voorgaande jaren, maar nog altijd ruim genoeg om interessant te zijn voor het internationale vakbezoek. Het gaf zeker ook niet de indruk van een mindere editie. Op de exposantenlijst van 2021 stonden 161 namen uit 11 verschillende landen. Dat zijn er 107 minder dan in 2019, of bijna 40% minder in aantal. Ook bij deze editie zijn de Balthazars weer uitgereikt.

 

De stands en de gepresenteerde collecties wezen al helemaal niet op een mindere beurs. De stands waren kleurrijk (foto 1, Egoitaliano; foto 3, Nouvion; foto 5, Muusz) en qua stand (foto 2 Mobitec) en presentatie (foto 4, Magnitude) van een hoog niveau. De bezoeker kon voor hun presentatie op de winkelvloer volop inspiratie opdoen. Ook de nieuwe onthaalzone en de nieuwe bar in paleis 5 vielen duidelijk in de smaak.

 

Inspiratie was ook te vinden in de trendpassages (foto 6, Altreve) tussen de verschillende hallen. Getoond werd een selectie van meubelen die in één van de drie voorgestelde thema’s passen: Nature, Pure en Deco. In de gestylede boxen met een passende foto als achtergrond krijgen ze meer aandacht. Het totaalbeeld van standen, collecties, bars, onthaalzones en andere aankleding maakt van de Meubelbeurs Brussel een compleet geheel. 

 

Was het aantal stands en het bezoekerscijfer wat teruggelopen, dat gold in geen geval voor de tevredenheid van de exposanten. Werkelijk elke exposant was enthousiast. Bezoekers kwamen happy de beurs binnen met een grote glimlach op het gezicht. Door het scannen van de QR-code van het Covid Safe Ticket kon een bezoek bovendien zonder mondmasker, wat de illusie van normaliteit nog meer versterkte. Het terugzien van zakenrelaties  gaf een goed gevoel: precies de functie van een geslaagde vakbeurs.Links

www.meubelbeurs.be

Tags

Meubelbeurs Brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Moza´ek, award, winnaar, prijs, uitreiking, balthazar, champagne, crisis, corona, covid-19, #meubelbeursbrussel, #mbb, #brusselsexpo, #meubelbeurs, #meubelbeursbe

Gerelateerd nieuws
Noviteiten Prandina
Twee interessante modellen van de jubilerende Italiaanse firma Prandina zijn de Led Machine- en de Novia-collectie.
lees verder
Actona en Himolla in Woonindustrie
De Woonindustrie (DWI) heeft er twee grote namen bij. Tijdens de Vakdagen zijn in Nieuwegein ook Actona en Himolla te zien.
lees verder
LS Bedding zwaait CEO duo uit
1 Januari betekende bij LS Bedding niet alleen de start van een nieuw jaar, maar ook van een nieuw tijdperk. Na 20 jaar samen het bedrijf geleid te hebben, namen Peter De Meyer en Frank Verschuere afscheid als ceo van het bedrijf.
lees verder
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
Zomereditie Heimtex
Heimtextil vindt als eenmalige zomerspecial plaats van 21 t/m 24 juni 2022, parallel aan het beursduo Techtextil en Texprocess.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden