Kennismaken met woonbranche

Vrijdag 30 juni 2023

Door jongeren kennis te laten maken met de werkzaamheden in een woonwinkel kun je ze inspireren om voor de branche te kiezen, zo blijkt bijvoorbeeld bij Vallen Living in Harmelen.
Kennismaken met woonbranche

Hoe laat je de ‘TikTok-generatie’ warmlopen voor een baan als allround interieurvakman/vrouw of interieuradviseur? Door te laten zien hoe prachtig de woonwereld is, natuurlijk. Het interieurbedrijf Vallen Living in Harmelen organiseerde daarom een speciale kennismakingsochtend voor scholieren.

 

‘Als je slim bent, werk je met je handen’, zo klinkt de reclamecampagne van uitzendbureau Randstad. Praktisch geschoolde studenten hebben de banen nu voor het uitkiezen. Leuk voor hen, iets minder leuk voor bedrijven die zoeken naar personeel, want het aanbod van banen is groot, een de pool met potentiele kandidaten klein. Ondernemers moeten creatief zijn om scholieren al op jonge leeftijd voor de - ambachtelijke - opleidingen in de woonbranche te interesseren. Het bedrijf Vallen Living in Harmelen, organiseerde daarom dit voorjaar een rondleiding voor scholieren, die ook gelijk aan het werk werden gezet. 

 

Daarbij was er keuze tussen het maken van moodboards of het aan de slag gaan voor het leggen van een nieuwe vloer. De jongeren konden dit zelf kiezen of met allebei meedoen. Een eerste kennismaking, die hopelijk leidt tot de keuze voor een opleiding in de woonbranche. Het gebeurt dan ook regelmatig dat jongeren later terugkomen bij het bedrijf voor een stage, leerbaan en/of als zaterdaghulp.

 

Een gouden tip voor ondernemers en medewerkers van een interieurbedrijf: neem eens contact op met een school in de buurt, voor een open dag of ander (klein) evenement. Voor advies hierover kan er altijd contact worden opgenomen met het projectteam van de Interieurvakman (mail: info@interieur-vakman.nl), een project vanuit Inretail.Links

www.interieur-vakman.nl
www.vallenliving.nl
www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, opleiding, stage, leerbaan, vmbo, leerlingen, ontdekken, workshop, ontvangst, vloerenleggen, moodboard, creatief, ondernemer, actief, scholen, vmbobwi, docenten, #inretail, #interieurvakman, #vallenliving

Gerelateerd nieuws
Partnership Nobel Capital en Comafin
De Comafin Groep, een vooraanstaande franchiseorganisatie in de woninginrichtingsbranche, heeft een samenwerking aangekondigd met Nobel Capital Partners.
lees verder
Groei omzet detailhandel in oktober
De Nederlandse detailhandel zet bijna 5% meer om in oktober, het volume daalt heel licht, zo meldt het CBS.
lees verder
 
Montis stelt Rigo voor
lees verder
Duurzaamheid en innovatie centraal
Optimale vooruitzichten voor Techtextil en Texprocess 2024: een hoog niveau van vraag en internationaliteit in combinatie met een uitstekende mate van innovatie
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden