Kei collectie

Woensdag 22 mei 2024

De nieuwe vloerkledencollectie van Casalis uit Kortrijk is gebaseerd op de natuur van Scandinavië.
Kei collectie
Kei collectie Kei collectie Kei collectie

Over de Kei vloerkledencollectie publiceerden we al kort na de introductie op de Imm in Keulen. Deze karpettenserie weerspiegelt de ongerepte grootsheid van het Scandinavische wilde landschap dat wordt gekenmerkt door contrasterende hoogten, veranderende kleuren en boreale (noordelijke) wildernis afgewisseld met spiegelende meren. Een landschap van rauwe kracht, maar ook rustig en meditatief.

 

Art director Anita Kars van Casalis vertaalde haar zintuiglijke 'ontmoetingen' tijdens wandelingen langs meren in Scandinavië in een uitzonderlijke collectie handgeknoopte tapijten. De onregelmatige texturen en hoge, glooiende pool van Kei doen denken aan stenen eilandjes die oprijzen uit het wateroppervlak.

 

Het kenmerkende karakter van Himalayawol, met zijn natuurlijke tint en schakeringen in geverfde en ongeverfde kleuren, verleent volgens Casalis niet alleen een prachtig patina aan ongeverfde kleuren, maar accentueert ook het karakter van organische materialen. 'Elk aspect, van de handgeknoopte garens tot de handknooptechnieken die door Nepalese ambachtslieden worden gebruikt, draagt ertoe bij dat elk tapijt een uniek bewijs is van het buitengewone, net als het landschap dat de inspiratiebron vormde.'Links

www.casalis.be

Tags

nieuws, interieur, tapijt, vloerkleden, handgeknoopt, inspiratie, artdirector, textuur, pool, glooiend, landschap, scandinavie, zintuiglijk, kleuren, inspiratiebron, kleuren, patine, vakmanschap, natuur, #casalis

Gerelateerd nieuws
Incoda is alweer in aantocht
Vanaf 22 september worden de Interieur Collectie Dagen (Incoda) weer in Gorinchem gehouden. Hierbij al een sneak preview.
lees verder
Haal de zomer in huis
Unilin biedt mensen de mogelijkheid om de zomer in huis te halen met Sunny Shades & Quickstep vloeren.
lees verder
Duurzame innovaties
Interface presenteert nieuwe collecties met 'crafted' textiel en natuurlijke vormen. Deze twee nieuwe collecties tapijt- en vinyltegels bieden inspiratie en duurzame innovaties.
lees verder
 
Samenwerking Meister en Parketmeester
lees verder
Uitblinkers Woonbranche
Auping heeft de beste positionering in de woonbranche, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope onder consumenten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden