Karpet uit een doos

Vrijdag 02 juli 2021

Oudste weverij van BelgiŽ lanceert innovatie in decoratief tapijt met het concept 'The Jackie Rug in a box'.
Karpet uit een doos
Karpet uit een doos Karpet uit een doos

Al meer dan 173 jaar weeft de Calcutta-fabriek, uit Sleidinge bij Gent, luxe textiel voor het interieur. Calcutta is daarmee de oudste weverij van België, gevestigd in hartje Europa.

 

Calcutta’s hoogwaardige rolgordijnen en akoestische muurbekleding staan bij topdecorateurs wereldwijd bekend als een combinatie van technisch volmaakt én decoratief. Om een totaal interieur aan te kunnen kleden kwam de evidente marktvraag naar tapijt.

 

Na een uitgebreid marktonderzoek waaraan het tapijt van de toekomst diende te voldoen, ontwikkelde Calcutta een super sterk en resilient tapijt genaamd The Jackie Rug in a box. Dit zijn karpetten met een aantal unieke eigenschappen: ze zijn opvouwbaar en handig transporteerbaar in een box, zijn wasbaar in een wasmachine, zijn makkelijk te installeren, te hanteren en weg te brengen en tenslotte ook recyclebaar.

 

The Jackie-rug wordt gelanceerd onder Calcutta's jonge en hippe lifestyle-merk Jackie and the Fish, waarvan First Catch de eerste collectie is. Het jacquardweefsel geeft een gestructureerde uitstraling en de dessins zijn exclusief. De maten zijn aanpasbaar en elke kleur of zelfs een eigen ontwerp kan gekozen worden om te ontwikkelen.Links

www.jackie-and-the-fish.com
www.calcutta-interiors.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, tapijt, karpet, kleed, vloer, doos, recyclebaar, belgie, innovatie, jacquard, hip, lifestyle, merk, lancering, transporteerbaar, sterk, decoratief, #calcutta, #jackieandthefish, #firstcatch, #thejackieruginabox

Gerelateerd nieuws
 
Couture op de vloer
lees verder
 
Vloeibare vormen
lees verder
Cover New Ground thema Domotex
Cover New Ground is het hoofdthema van Domotex 2022 , dat van 13 tot 16 januari weer zijn deuren opent in Hannover.
lees verder
 
Nieuw en populair bij Orderchamp
lees verder
 
Zij-instromers als interieurvakman
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden