Karim Rashid richt studio in met Hook

Vrijdag 05 juli 2019

Industrieel ontwerper Karim Rashid richt zijn studio in New York in met de door hem ontworpen collectie kantoormeubelen Hook, geproduceerd door het Italiaanse Newform Ufficio.
Karim Rashid richt studio in met Hook
Karim Rashid richt studio in met Hook Karim Rashid richt studio in met Hook

Karim Rashid ziet zich zichzelf als vijand van kleine en donkere kantoren, met 'treurige foto's aan een bruine wand'. Zijn studio is dan ook een grote, kleurrijke ruimte. Rashid stelde zich ten doel om tegelijkertijd een gevoel van vrijheid, delen en privacy te suggereren. Vanuit dit idee is de Hook-collectie ontstaan, de winnaar van de C77DA Award - The Best of Design. Deze serie kantoormeubilair, door Newform Ufficio geproduceerd in Italië, valt op door de lichtheid van de lijnen, de mogelijkheid tot maatwerk, en de vrolijke kleuren.

 

De Hook-collectie is volledig modulair en bevat bureaus die afzonderlijk of in groepen kunnen worden gebruikt. Kleuraccenten, pop-illustraties en eenvoudige ruimteverdelingen kunnen een privéomgeving creëren binnen de grote ruimte. Cubicles zijn volgens Rashid niet meer van deze tijd.

 

Newform Ufficio heeft geen vertegenwoordiging in de Benelux en is in 2020 te zien op vakbeurs Orgatec.

 Links

www.newformufficio.aranworld.it
www.karimrashid.com

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, meubel, bank, tafel verlichting, licht, design, stoel, fauteuil, bank, kantoormeubel, kantoorinrichting, bedrijfskantoor, werkruimte, kantooromgeving, werkvloer, hotel, kantoor, kantoorfaciliteit, home office, homeoffice, werkplek, werkomgeving, hospitality, bureau, stoel, werk, show, event, evenement, beurs, #karimrashid, #hook, #orgatec

Gerelateerd nieuws
Das Haus 2020 haalt buitenleven binnen
Het jonge Spaanse ontwerpteam Mut is in 2020 verantwoordelijk voor de negende editie van Das Haus, dat op Imm Cologne te zien is.
lees verder
Piure neemt Bub over
De Duitse meubelfabrikant Piure uit München heeft collega Leo Bub Möbelwerke uit Poppenhausen overgenomen.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Klassiek opbergsysteem vernieuwd
In 1954 ontwierp meubel- en productontwerper Herbert Hirche een opbergsysteem met functionele eenvoud en nauwkeurig ontworpen details. Meubelfabrikant Richard Lampert brengt dit systeem onder de naam Hirche Shelf DHS10 opnieuw op de markt.
lees verder
Drie restaurants ingericht door Estida
Deze zomer voorziet Estida, interior design & concept development, drie bijzondere restaurants van een nieuwe inrichting. De interieurs moeten de trend van luxe in de horeca weerspiegelen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden