Karim Rashid richt studio in met Hook

Vrijdag 05 juli 2019

Industrieel ontwerper Karim Rashid richt zijn studio in New York in met de door hem ontworpen collectie kantoormeubelen Hook, geproduceerd door het Italiaanse Newform Ufficio.
Karim Rashid richt studio in met Hook
Karim Rashid richt studio in met Hook Karim Rashid richt studio in met Hook

Karim Rashid ziet zich zichzelf als vijand van kleine en donkere kantoren, met 'treurige foto's aan een bruine wand'. Zijn studio is dan ook een grote, kleurrijke ruimte. Rashid stelde zich ten doel om tegelijkertijd een gevoel van vrijheid, delen en privacy te suggereren. Vanuit dit idee is de Hook-collectie ontstaan, de winnaar van de C77DA Award - The Best of Design. Deze serie kantoormeubilair, door Newform Ufficio geproduceerd in Italië, valt op door de lichtheid van de lijnen, de mogelijkheid tot maatwerk, en de vrolijke kleuren.

 

De Hook-collectie is volledig modulair en bevat bureaus die afzonderlijk of in groepen kunnen worden gebruikt. Kleuraccenten, pop-illustraties en eenvoudige ruimteverdelingen kunnen een privéomgeving creëren binnen de grote ruimte. Cubicles zijn volgens Rashid niet meer van deze tijd.

 

Newform Ufficio heeft geen vertegenwoordiging in de Benelux en is in 2020 te zien op vakbeurs Orgatec.

 Links

www.newformufficio.aranworld.it
www.karimrashid.com

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, meubel, bank, tafel verlichting, licht, design, stoel, fauteuil, bank, kantoormeubel, kantoorinrichting, bedrijfskantoor, werkruimte, kantooromgeving, werkvloer, hotel, kantoor, kantoorfaciliteit, home office, homeoffice, werkplek, werkomgeving, hospitality, bureau, stoel, werk, show, event, evenement, beurs, #karimrashid, #hook, #orgatec

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe producten van afval-linoleum
lees verder
Fritz Hansen upcycled plasticafval
N02 Recycle is Fritz Hansens nieuwe, veelzijdige stoel die bestaat uit geüpcycled plasticafval. Het is de allereerste stoel van het bedrijf in gekleurd en gerecycleerd polypropyleen.
lees verder
Pierre Frey tijdens Designweek Parijs
Tijdens de designweek in Parijs in september presenteerden designers, ontwerpers en fabrikanten hun creaties. Maison Pierre Frey leverde producten voor verschillende tentoonstellingen, verdeeld over Parijs.
lees verder
MBB 2019: faciliteren en inspireren
Meubelbeurs Brussel nadert. In een tijd waarin beursbezoek afneemt heeft het volgens de organisatie zeker zin om de beurs van 3 - 6 november te bezoeken. Om veel relevant nieuws op één plek te zien, voor het direct menselijk contact en een jaarlijkse ontmoeting.
lees verder
 
De Bourgondiër van Seuren Tafels
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden