Jan des Bouvrie overleden

Maandag 05 oktober 2020

Nederland is gebroken wit: gisterenochtend is Neerlands bekendste interieurontwerper en icoon uit de interieurdesignwereld Jan des Bouvrie helaas overleden.
Jan des Bouvrie overleden

Jan des Bouvrie (archieffoto, rechts) gaf in 2018 nog vorm en medewerking aan de stoel Love It voor een goed doel.


Interieurontwerper Jan des Bouvrie (78) overleed in zijn woon- en geboorteplaats Naarden. Hij is gestorven in de armen van zijn vrouw Monique in het bijzijn van zijn kinderen, zo meldde de familie volgens de Nos. Hij was al een tijd ziek en had onder meer prostaatkanker.

Jan was enig kind van ouders die een meubelzaak hadden in Bussum. Hij zat op de Rietveld Academie waarna hij meubelmaker werd. Des Bouvrie werd bekend met strakke, symmetrische ontwerpen, met wit als overheersende kleur. Met zijn kubusbank uit 1969 maakte hij faam. Dit ontwerp werd later zelfs opgenomen in de collectie van het Stedelijk Museum in Amsterdam. In 1993 vestigde hij Het Arsenaal, een prachtig nog altijd bestaand interieurcentrum met restaurant in een monumentaal militair pand uit de 17e eeuw.

Jan des Bouvrie werd zijn leven lang geassocieerd met strakke witte interieurs, en droeg zelf ook vaak witte kleding. Naar eigen zeggen werkte hij voor arm en rijk, en richtte hij ook flatjes in Almere in. Maar toch waren zijn projecten vooral de villa's van nieuwe rijken en liet ook graag zien zelf rijk te zijn. In de jaren 90 had hij een eigen programma op TV en dook hij ook vaak op in jetset-kringen bij feestjes en bijbehorende roddelpers.

Des Bouvrie, sinds 2009 Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, kwam ook een paar keer in het nieuws door problemen met de fiscus. In 2010 werd hij zelfs opgepakt op verdenking van het sturen van een vermeende valse factuur aan zijn klant vastgoedhandelaar Evert Kroon. Des Bouvrie kwam er echter met een schikking van af, oplichting werd niet aannemelijk gemaakt.

Jan des Bouvrie, de man die Nederland smaak heeft geleerd en gegeven, de man die van zwart en wit de mooiste kleur heeft gemaakt: rust zacht!Links

www.hetarsenaal.nl
www.jandesbouvrie.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, meubel, retail, meubelketen, habitat, meubelzaak, winkel, keten, personalia, dood, gestorven, sterfgeval, overleden, overlijden, in memoriam, jan des bouvrie, #jandesbouvrie, #hetarsenaal, #overleden

Gerelateerd nieuws
Prandina naar Fez
De Italiaanse verlichtingsfabrikant Prandina heeft een ontmoeting gehad in Fez en heeft daar bij de sfeer van gekleurde majolica inspiratie opgedaan voor een nieuw model.
lees verder
 
Warm en koud samen bij LZF
lees verder
IMM wordt hybride beurs
In september was organisator Koelnmesse nog optimistisch, vakbeurs IMM zou gewoon door gaan in januari 2021. Nu het Corona virus overal weer opleeft krijgt de beurs echter wel een andere vorm. Een hybride beurs, waarbij tentoonstelling en digitaal platform elkaar aanvullen.
lees verder
Meubelbeurs Brussel gaat toch door!
Er komt in 2020 toch nog een Meubelbeurs Brussel: een maand later dan oorspronkelijk gepland wordt het mogelijk de beurs digitaal te bezoeken!
lees verder
Dieptepunt bezoek binnensteden
Dramatische ontwikkelingen naar aanleiding van het angstbeleid van de overheid: volgens Inretail zijn er in de herfstvakantie bijna 50% minder bezoekers geweest in de Nederlandse binnensteden ten opzichte van vorig jaar.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden