Investeringsaftrek bij circulariteit

Woensdag 17 februari 2021

De circulaire tapijtproducten BT40, Raw en Denim van Donkersloot komen vanaf 2021 in aanmerking voor investeringsaftrek om de aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen extra aantrekkelijk te maken.
Investeringsaftrek bij circulariteit
Investeringsaftrek bij circulariteit Investeringsaftrek bij circulariteit

Donkersloot ontwikkelde in 2016 het eerste circulaire projecttapijt in samenwerking met DSM-Niaga. Door middel van de Niaga® click-unclick technologie kunnen de tapijtlagen bij einde-leven weer van elkaar gescheiden worden om de grondstoffen terug te kunnen winnen. De circulaire serie van Donkersloot voldoet dit jaar aan productcode A6342 van de Milieulijst, die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) jaarlijks samenstelt.

 

Met de Mia (milieu-investeringsaftrek) kunnen ondernemers 27% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. De Vamil biedt de mogelijkheid om 75% van de investering af te schrijven op een willekeurig moment. Door sneller afschrijven, vermindert de fiscale winst en betaal je minder belasting in dat jaar. Dit biedt een rente- en liquiditeitsvoordeel aan de eindgebruikers van de circulaire Donkersloot-producten. Zo hoopt de Nederlandse overheid de transitie naar een duurzame circulaire economie te stimuleren.

 

Het bereiken van circulariteit gaat veel verder dan alleen het ontwikkelen van circulaire producten met eco-design, hoewel het daar wel begint. Voor circulariteit moeten producten bij einde-leven ook weer terugkomen om de grondstoffen hoogwaardig terug te kunnen winnen.

 

De Mia- en Vamil-regeling vallen onder de verantwoordelijkheid van de Ministeries van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en Financiën. De Belastingdienst besluit over de toekenning en RVO ondersteunt de regeling met onder andere een helpdesk, technische controles van de meldingen en technisch inhoudelijke advisering van de Belastingdienst.

 

Donkersloot werkt in Nederland samen met Mommersteeg.Links

www.dsm-niaga.com
www.donkersloot-tapijt.nl
www.mommersteegbv.nl
www.rvo.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, kantoor, showroom, winkel, vloer, tapijt, tegel, tapijttegel, kamerbreed, polyamide, polyesther, polypropyleen, garen, wol, industrie, fabrikant, #donkersloottapijt, #vorwerk, #mommersteeg, #ruckstuhl

Gerelateerd nieuws
Voorjaarsvakdagen bijna van start
De exposanten van de Woonindustrie (DWI) zijn er klaar voor, op 12 en 13 april begint het eerste deel van de Voorjaarsvakdagen, dat van 18 – 20 april vervolgd wordt. Van vernieuwde stands tot nieuwe producten, ze zijn allemaal de moeite van het bezoeken waard.
lees verder
Inretail gooit handdoek
Detailhandelsbrancheorganisatie Inretail gaat niet in hoger beroep tegen de Nederlandse staat om de gedwongen winkelsluiting op te heffen. En het IMF heeft overheden inmiddels geadviseerd om noodlijdende zaken op te kopen!
lees verder
Onvrede over Mohawk
Filip Balcaen, bestuurder en een grote aandeelhouder van Mohawk, breekt met het Amerikaanse vloerenconcern. Mohawk is het moederbedrijf van Unilin, IVC en Spano.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
 
Nieuwe entreematten
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden