Invallen bij leveranciers woonbranche

Vrijdag 18 september 2020

Afgelopen week deed Autoriteit Consument en Markt (ACM) verschillende invallen in de sector woninginrichting. Verschillende leveranciers worden verdacht van kartelvorming.
Invallen bij leveranciers woonbranche

De ACM doet onderzoek naar mogelijk verboden prijsafspraken in de woonbranche. De toezichthouder vermoedt dat verschillende leveranciers interieurwinkels opleggen welke prijs zij voor de producten mogen vragen. Ook zouden leveranciers onderling verboden prijsafspraken maken over de inkoopprijs.

 

In een reactie in het AD zegt brancheorganisatie CBM dat er bij hun weten geen inval geweest in een bij de CBM aangesloten bedrijf. Om welke bedrijven het wel gaat is nog onduidelijk. Verder noemt de organisatie het ‘niet meer dan logisch’ dat de ACM onderzoek doet bij vermoedens van overtredingen.

 

De ACM onderzoekt de komende tijd of de concurrentieregels inderdaad zijn overtreden. De ACM kan tot de conclusie komen dat die regels niet zijn overtreden. Dan stopt het onderzoek. Als de ACM wel een overtreding vindt, kan dat leiden tot een sanctie, zoals een boete.

 

P.S. 19-09-2020: ter aanvulling meldde de NOS gisteren dat het zou gaan om meubelleveranciers. Wie weet om welke bedrijven het gaat kan dat melden aan editor@interieurjournaal.com (geheimhouding gegarandeerd!).Links

www.acm.nl
www.cbm.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, meubel, meubilering, industrie, Interieurbouw, fabricage, branchevereniging, lonen, werknemer, werkgevers, mededingingswet, fraude, kartel, invallen, onderzoek, #cbm, #acm

Gerelateerd nieuws
IMM wordt hybride beurs
In september was organisator Koelnmesse nog optimistisch, vakbeurs IMM zou gewoon door gaan in januari 2021. Nu het Corona virus overal weer opleeft krijgt de beurs echter wel een andere vorm. Een hybride beurs, waarbij tentoonstelling en digitaal platform elkaar aanvullen.
lees verder
Meubelbeurs Brussel gaat toch door!
Er komt in 2020 toch nog een Meubelbeurs Brussel: een maand later dan oorspronkelijk gepland wordt het mogelijk de beurs digitaal te bezoeken!
lees verder
Dieptepunt bezoek binnensteden
Dramatische ontwikkelingen naar aanleiding van het angstbeleid van de overheid: volgens Inretail zijn er in de herfstvakantie bijna 50% minder bezoekers geweest in de Nederlandse binnensteden ten opzichte van vorig jaar.
lees verder
Antwerp Design Days Victors en Creadis
De Belgische agentuurbedrijven Creadis en Victors organiseren van 9-20 november de Antwerp Design Days. Pers, professionele klanten en relaties kunnen dan exclusief én coronaproof de nieuwste producten van hun merken ontdekken.
lees verder
Trendlezing BNS Crisp in ETC
Op 9 november is BNS Crisp te gast in het ETC Design Center Europe. Hier organiseert de vereniging voor stylisten een lezing over de nieuwe Heimtextil trends. Nothing New, Everything New.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden